Jacques-Cartier National Park - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Jacques-Cartier National Park

Jacques-Cartier National Park is een provinciaal park in de provincie Québec en ligt 50 kilometer ten noorden van Québec City. Het park heeft als doel om het wild te beschermen in het Laurentian massief, een bergketen die zich uitstrekt langs de Saint Lawrence River.

Geschiedenis Jacques-Cartier National Park

De Montagnais en Huron volken bewoonden van oudsher de regio die tegenwoordig Jacques-Cartier National Park heet. Tijdens de 17e eeuw werd de regio gebruikt door de Fransen die naar Québec City wilden reizen zonder over de Saint Lawrence rivier te hoeven varen.

Vanaf het midden van de negentiende eeuw werd het gebied flink ontgonnen door de houtindustrie. Onder druk van natuurbeschermers werd in 1895 het Laurentian Wildlife Reserve in het leven geroepen.

Toen na de Tweede Wereldoorlog de infrastructuur in het gebied sterk werd verbeterd, kwamen er meer bezoekers naar de regio die nu het Jacques-Cartier National Park vormt. In 1981 werd het park in zijn huidige hoedanigheid in het leven geroepen.

Geografie en geologie

Jacques-Cartier National Park ligt in het Laurentian Mountains langs de vallei van de Jacques-Cartier River. Het park omvat een aantal bergruggen en stuwwallen, die zijn gevormd tijdens de laatste ijstijd. De meest prominente hiervan is de Jacques-Cartier Valley. Deze U-vormige vallei ligt op 550 meter diep en werd gevormd tijdens de laatste ijstijd.

Flora en fauna

Het plateau bestaat voornamelijk uit naaldwouden, terwijl de valleien voornamelijk bestaan uit loofbomen, zoals esdoorns en gele berken. Het is dan ook een schitterende omgeving voor de Indian Summer, als de bomen schitterend rood, oranje en geel kleuren.

Wilde dieren die in het park voorkomen zijn onder andere elanden, kariboes, herten, grijze wolven, vossen, lynxen, zwarte beren, rivierotters en bevers. In de rivieren komen vissen voor als de Atlantische zalm en beekforellen. Hoewel veel kleinschaliger dan in het westen, vindt ook hier de jaarlijkse zalmtrek plaats.

Toerisme

Het park Jacques-Cartier National Park had in 2005 meer dan 145.600 bezoekers. De meer dan 100 kilometer aan wandelpaden en 30 kilometer aan fietspaden trekken veel recreanten aan. Ook kan je in het park mooi kajakken, vissen en kanoën. In de winter is het een mooie plek om te  sneeuwschoenwandelen en skiën.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »