Fathom Five National Marine Park, Ontario - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Fathom Five National Marine Park, Ontario

Het Fathom Five National Marine Park is een mariene conservatieregio in de Georgian Bay, die deel uitmaakt van Lake Huron, Ontario. Het park heeft tot doel om zowel het cultuurgoed, de lokale scheepwrakken en vuurtorens, te beschermen, als de zoetwaterecosystemen.

De vele scheepswrakken in de regio maken het park tot een populaire duikbestemming. Vanuit de haven van Tobermory, dat aan het noordelijkste puntje van de Bruce Peninsula is gelegen, vertrekt met regelmaat de ‘boot met de glazen bodem’, van waaraf toeristen de vele scheepswrakken kunnen zien zonder te hoeven duiken.

Veel toeristen kamperen in het nabij gelegen Bruce Peninsula National Park gebruiken het park als uitvalsbasis om Fathom Five National Marine Park en het omliggende gebied te verkennen.

Flowerpot Island en het Fathom Five National Marine Park

Fathom Five National Marine Park  omvat een flink aantal eilanden, waarvan met name Flowerpot Island de meeste bekendheid geniet. Flowerpot Island is ongeveer 2,1 kilometer lang en 1,5 kilometer breed en wordt gekarakteriseerd door de twee rotspilaren aan de oostelijke oever, die er uitzien als bloempotten. Tot 1903 stond er nog een derde bloempot, maar die stortte ruim een eeuw geleden in.

Deze bijzonder gevormde rotsformaties zijn gevormd door de invloeden van regen, wind, golven en ijs. Ooit stonden er rechte kolommen van rotsen langs het water, maar onder invloed van de omgevingsfactoren is het zachtere gesteente geërodeerd, waardoor de unieke gedaanten zich hebben gevormd.

Het eiland beschikt over zeer basic kampeerfaciliteiten en gemarkeerde wandelpaden. Ook kan men schitterend duiken in de omgeving.

Geschiedenis van het park en visitor centre

Fathom Five National Marine Park is opgericht in 1987 met het doel de unieke omgeving te conserveren. Het was destijds een baanbrekend project, aangezien conservatieregio’s tot dan toe vrijwel uitsluitend op het land waren. In 2006 werd een toeristencentrum geopend op de Bruce Peninsula, in het Bruce Peninsula National Park. Dit Visitor Centre beschikt over een informatiecentrum, een ontvangstruimte, een hal voor tentoonstellingen en een theater. Ook is er een 20 meter hoge uitkijktoren gebouwd om bezoekers een mooi uitzicht op de Georgian Bay te geven.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »