Algonquin Provincial Park, Ontario - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Algonquin Provincial Park, Ontario

Algonquin Provincial Park is een provinciaal park in de provincie Ontario en ligt tussen de Georgian  Bay en de Ottawa River. Het park werd opgericht in 1893 en is daarmee het oudste provinciale park in heel Canada. Sinds de oprichting is er steeds meer oppervlakte aan het park toegevoegd, waarmee de huidige omvang ongeveer 7.653 vierkante kilometer bedraagt. Dit is ongeveer anderhalf keer de oppervlakte van Prince Edward Island, de kleinste provincie van Canada.

Algonquin Park wordt omgeven door een aantal kleinere beschermde parken waarmee ook belangrijke rivieren, zoals de Madawaska River, worden beschermd.

Algonquin Provincial Park als toeristische bestemming

Door de aanwezigheid van de enorme steden zoals Toronto en Ottawa in de omgeving, is Algonquin Provincial Park een populaire bestemming voor de stadsmensen die de natuur willen opzoeken. De enige doorgaande weg in het park loopt door het zuidelijke deel van het Algonquin Park en heet Highway 60. De Trans Canada Highway loopt ten noorden langs het park.

Ook veel buitenlandse toeristen die in Ontario op vakantie zijn, bezoeken het park. Met meer dan 2.400 meren en 1.200 kilometer van beken en rivieren is er geen betere bestemming als je van de natuur wilt genieten.

Enkele voorbeelden van meren en rivieren in Algonquin Park zijn Canoe Lake, Opeongo Lake, de Petawawa River, de Nipissing River en de Madawaska River. Deze werden alle gevormd toen de gletsjers zich noordelijk terugtrokken tijdens de laatste ijstijd.

Het park wordt gezien als de scheidslijn tussen het noordelijke en zuidelijke deel van Ontario, aangezien het een overgangsgebied is tussen de naaldbossen van Noord-Ontario en de loofbossen van Zuid-Ontario.

Deze unieke combinatie van soorten bossen en de grote verscheidenheid van verschillende soorten omgevingen in het park, zorgt voor een buitengewone diversiteit aan planten- en diersoorten in het park.

Algonquin Park als Historic Site

Algonquin Provincial Park werd in 1992 uitgeroepen tot een National Historic Site en kreeg daarmee erkenning voor de cultuurhistorische waarden die het park heeft. Zo heeft het management van het park baanbrekende educatieve programma’s ontwikkeld voor bezoekers. Ook heeft het park van oudsher kunstenaars aangetrokken vanwege de prachtige Indian Summer, die veelvuldig op schilderijen zijn vereeuwigd.

Activiteiten voor bezoekers

Het Algonquin Visitor Centre is gelegen op 43 kilometer vanaf de ingang van het park aan Highway 60. Algonquin Park is het hele jaar door populair voor activiteiten in de buitenlucht. Er zijn meer dan 1.200 campingplaatsen, verdeeld over de acht campings langs Highway 60 in het zuiden van het park. De drie andere campings in het noorden en oosten van het park hebben nog eens 100 kampeerplaatsen.

Populaire activiteiten voor bezoekers van Algonquin Provincial Park zijn onder andere vissen, mountainbiken, paardrijden, langlaufen en wandelen. Het park heeft 19 aangelegde routes, variërend in lengte van 1kilometer tot 11,7 kilometer. De verschillende routes dienen om de  bezoekers te laten kennismaken met de verschillende aspecten van de ecologie en de geschiedenis van het park.

Vissen in Algonquin Park

Vissen is toegestaan ​​in het park, maar uitsluitend voor houders van een geldige visvergunning, uitgegeven door de provincie Ontario. De vergunningen zijn aan te vragen bij het Ministerie van Natural Resources. Men kan in het park vissen op gele baars, forel en snoek.

Tijdens een bezoek aan het park kan men zwarte beren en elanden tegenkomen. Om elanden te spotten is het aanbevolen dit ’s morgens erg vroeg te doen, liefst vlak na zonsopkomst. Ze zijn echter schaars, dus vaak is enig geluk nodig om ze te kunnen spotten. In de winter zoeken elanden vaker de doorgaande weg op, aangezien hier dan zout is gestrooid en je ziet ze dan langs de weg aan het zout likken.

De individuele rondreis Wereldsteden en Wildlife komt door Algonquin Park.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »