Newfoundland: de top 8 toeristische trekpleisters - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Newfoundland: de top 8 toeristische trekpleisters

Newfoundland en Labrador is de meest westelijke provincie van Canada. Het gevarieerde landschap kenmerkt zich door kronkelende fjorden, scherpe kliffen, heide, meren en zachte valleien, allemaal gevormd onder invloed van de laatste ijstijd. Het eiland Newfoundland ligt het meest oostelijk en is goed toegankelijk met diverse veerdiensten, terwijl het uitgestrekte Labrador voor het grootste deel ontoegankelijk is. Naast het ruige natuurschoon is deze kuststrook, genaamd “Grand Banks”, één van de rijkste visgronden ter wereld. De zeemist die hier vaak hangt geeft de kust een mysterieuze aanblik, maar is ook kenmerkend voor het zeeklimaat.

Zo’n 20% van de bevolking van Newfoundland en Labrador is woonachtig in de hoofdstad St. John’s. Daarnaast woont de bevolking verspreid over het eiland in kleine vissersdorpjes en gemeenschappen.

Toeristische trekpleisters in Newfoundland

1 Gros Morne National Park

Gros Morne National Park is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende natuurparken om te bezoeken in het oosten van Canada. Het prachtige landschap van fjorden en bergen, deels bedekt met dichte bossen, zorgen dat je een bezoek aan dit park niet snel vergeet. De unieke flora en fauna heeft aangepast aan de koude, vochtige omstandigheden, die men vrijwel nergens vindt zo ver naar het zuiden.

Het park is één van de populairste attracties van Newfoundland. Je kan er prachtig wandelen, toeristische boottochten maken en daarnaast zijn er in het park mogelijkheden voor  bergbeklimmers, watersporters, kampeerders en vissers.

In het park zijn de Long Range Mountains gelegen. Deze bergen behoren tot de oudste bergen op aarde en zijn in een ver verleden gevormd door het ijs en de krachten van erosie. Gros Morne National Park staat ook op de Unesco Werelderfgoedlijst.

2 L’Anse aux Meadows National Historic Site

L’Anse aux Meadows National Historic Site is een enorme vlakte met een aantal heidevelden en is gelegen in het uiterste noorden van Newfoundland. Archeologisch onderzoek leverde de resten op van zes plaggenhutten, gemaakt door Vikingen die dateren van rond het jaar 1000. Het is de oudste Europese nederzetting in Noord-Amerika.

Naar alle waarschijnlijkheid is dit de plek waar ontdekkingsreiziger Leif Erikson aan landde. De historische site wordt bevolkt door gekostumeerde tolken die eeuwenoude taken demonstreren en vragen van bezoekers beantwoorden.

3 Signal Hill National Historic Site

Boven op de gelijknamige berg ligt de Signal Hill National Historic Site. Een schitterende locatie die uitkijkt over de Atlantische Oceaan en tevens over de historische binnenstad van St. John’s.

Het was in 1901 dat Guglielmo Marconi het eerste trans-Atlantische draadloze signaal hier ontving. Wandelpaden bij deze historische plaats leiden naar de vestingwerken van de Queen’s Battery Barracks en langs de steile kliffen.

4 Cape Spear Lighthouse National Historic Site

Op 11 kilometer ten zuiden van St. John’s ligt de Cape Spear Lighthouse National Historic Site. Dit punt is het meest oostelijke stukje land van het Noord-Amerikaanse continent. Hier staat tevens de oudste vuurtoren van Newfoundland, die dateert uit 1835 en maar liefst tot in 1955 in gebruik is geweest. Tegenwoordig is het een museum.

Cape Spear is een populaire bestemming. De plek is ontzettend kil en vochtig, maar geweldig om bij zonsopkomst walvissen, zeevogels en ijsbergen te bekijken.

5 Bonavista Peninsula

Het bekendste schiereiland in Newfoundland is Bonavista, de plek waarvan men vermoedt dat de Europeaan James Cabot hier als eerste voet aan land zette bij zijn ontdekking van ‘de nieuwe wereld’ in 1497. Bij Cape Bonavista staat het standbeeld van Cabot.

Bezoekers van Bonavista worden getrakteerd op walvissen, papegaaiduikers en ijsbergen langs de kust. De oude vuurtoren bij Bonavista dateert uit 1843. Het schilderachtige vissersdorpje Trinity is een voorbeeld van een dorp dat zijn historische karakter goed heeft behouden en is een absolute aanrader om te bezoeken.

6 Twillingate

Twillingate is een schilderachtig kustdorpje dat absoluut een vermelding verdient in de topattracties van Newfoundland en Labrador. In Twillingate staan de typisch gekleurde ‘Maritimes-huisjes’ en hier geniet men volop van de landelijke levensstijl. Met kleine musea en gezellige visrestaurantjes is op een zomerse dag een rit naar Twillingate een ware traktatie.

7 Cape St. Mary’s Ecological Reserve

Grote kolonies met zeevogels bevolken de rotsen van Cape St. Mary’s. De enorme aantallen vogels zijn indrukwekkend om te zien. Ze nestelen daar en duiken als speren in het water voor een maaltijd. De soorten zeevogels in het reservaat zijn voornamelijk de drieteenmeeuw, de zeekoet, de alk en de aalscholver.

8 Terra Nova National Park

Terra Nova National Park is gelegen aan de oostzijde van het eiland en staat bekend om de fjordenkust met rotsige landtongen. In het voorjaar is dit park een geweldige locatie om de voorbijdrijvende ijsschotsen te bewonderen. Het park is tevens een populaire bestemming voor kampeerders, vissers en wandelaars. In de winters kan men hier schitterend crosscountry skiën.

Bekijk hier onze voorbeeldreis Cape Breton, Newfoundland en Labrador


Dit bericht is vrijdag 12 februari 2016 op 05:53 geplaatst en getagd met:, , , Bijzondere plekken Oost-Canada, Blogs.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »