Millennium Trail, Whitehorse, Yukon Territory - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Millennium Trail, Whitehorse, Yukon Territory

De Millennium Trail is een recreatieve wandelbestemming die gelegen is in Whitehorse, Yukon Territory, Canada. De Millennium loopbrug en  de oever van de Yukon River zijn de ideale manier om Whitehorse te bewonderen, terwijl je geniet van de machtige Yukon River.

De 5 kilometer lange route is deels verhard, deels onverhard en wordt gebruikt door wandelaars, hardlopers, skaters en fietsers. De Millennium Trail kronkelt zowel langs de oostelijke als de westelijke zijde van de rivier en is verbonden via de Robert Campbell Bridge in het noorden en de Rotary Footbridge vlakbij de vistrappen in het zuiden.

De route van de Millennium Trail

De Millennium Trail aan de oostkant van de rivier leidt door een bosrijk gebied van espen en pijnboombossen. Aan de oostzijde van de rivier is ook een zalmkwekerij gevestigd. Vergeet niet om, voordat je de voetgangersbrug oversteekt, de 100 meter verderop gelegen vistrappen te bekijken.

Aan de zuidkant van de route kruist de Rotary Footbridge de Yukon River. De loopbrug verbindt het oostelijke en het westelijke deel van de Millennium Trail. Eenmaal aan de westkant, ligt Bert Law Park net naast de brug. Bert Law Park is een park op een eiland in de rivier en een populaire bestemming voor vogelspotters en om te wandelen.

De westelijke oever van de Yukon River is uitgerust met diverse uitkijkposten en lookouts. Het loopt parallel aan de Robert Service Highway naar de stad. Eenmaal in de stad is de wandelroute verbonden met een aantal verharde paden van het Peace Park en de SS Klondike Historic Site aan de overkant van de straat.

Aan de zuidkant van de Millennium Trail, waar de Rotary Footbridge de Yukon rivier kruist, is de Millennium Trail verbonden met de River Loop Trail. De river Loop Trail is weer verbonden met de Miles Canyon Trail aan het andere uiteinde van de stad.

Hoe kom je bij de Millennium Trail?

Whitehorse is bereikbaar via de Alaska Highway. In de buurt van de SS Klondike, downtown Whitehorse, bij de Robert Campbell Bridge, is een uitstekende plaats om de wandeling te beginnen.


Dit bericht is woensdag 17 februari 2016 op 15:35 geplaatst en getagd met:, , , Bijzondere plekken West-Canada.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »