Je reiswensen

Medicine Lake, Alberta

Medicine Lake is gelegen in Jasper National Park, Alberta, Canada. Het ligt op ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van het stadje Jasper, Alberta. Medicine Lake is ongeveer 7 km lang en is een relatief ondiep meer. Het meer ligt langs de weg van Jasper naar Maligne Lake.

Geologie van Medicine Lake

Medicine Lake is in geologisch opzicht een bijzonder meer. In eerste instantie lijkt het een gletsjermeer zoals de vele andere, maar dat is het allerminst. Het meer wordt gevoed door gletsjers en in wezen is het niet echt een meer, maar eerder een overloopgebied van de Maligne River, die vanuit Maligne Lake naar de Athabasca River stroomt.

Tijdens de zomermaanden wordt er door de hogere temperaturen versneld smeltwater aangevoerd, waardoor het waterniveau van Medicine Lake stijgt en een overloopgebied vormt. Maar zet in de loop van het seizoen op grotere hoogte eenmaal de vorst in waardoor de aanvoer van smeltwater stopt, dan loopt het meer leeg in een aantal sinkholes die uitmonden in een ondergronds grottenstelsel, dat naar de Athabasca River stroomt.

Het ondergrondse afvoersysteem van Medicine Lake is enorm uitgebreid en het water stroomt door een stelsel van geërodeerde kalksteen naar de 16 kilometer verderop gelegen Maligne Canyon. Geologen schatten de omvang van het grottensysteem op het grootste ontoegankelijke grottensysteem ter wereld.

Dus wanneer de hoeveelheid smeltwater zo groot is dat de sinkholes niet de capaciteit hebben om de hoeveelheid water te verwerken, dan stroomt Medicine Lake vol.

Fauna in en rond het meer

Medicine Lake beschikt over een aanzienlijke populatie van regenboogforel en beekforel en is een paradijs voor vliegvisser’s.

Ook aan de randen van het meer is ook verrassend veel wildlife te vinden, zoals grizzlyberen, zwarte beren, herten, kariboes, wolven, elanden en bergschapen. Deze zijn vooral tijdens het zomerseizoen actief rond het meer. Ook bold eagles en visarenden doen het gebied rondom het meer frequent aan, waar deze vogels leven van de vispopulaties.

Deze video van een moederbeer met twee cubs is aan de oever van het meer opgenomen.

Met de rondreis Autorondreis Alberta en BC in Vogelvlucht kom je langs het prachtige Medicine Lake.

 


Dit bericht is zondag 10 april 2016 op 17:00 geplaatst en getagd met:, , , Bijzondere plekken West-Canada, Blogs.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken
Gezinsvakantie Family Mountain Adventure

Vakantiebeurzen 2018

Wij inspireren je graag met onze kennis en persoonlijke reisverhalen. De vakantiebeurs is daarvoor een goede gelegenheid! Heb je interesse in een reis naar IJsland, Canada,
Informatiedagen Canada

INFORMATIEDAGEN – CANADA – ALASKA – PATAGONIË

INFORMATIEDAGEN - CANADA - ALASKA - PATAGONIË Graag nodigen wij jullie uit op ons kantoor te Capelle aan den IJssel voor onze informatiedagen. Tijdens deze

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Canada Reizen Reisbeurzen

Deze reisbeurzen staan op onze agenda

De grote drukte van het hoogseizoen is voorbij en mensen gaan zich weer oriënteren op de reisbeurzen voor hun vakanties van volgend jaar. Het beursseizoen is dus weer

Bekijk nieuwsoverzicht »


Canada en Alaska

Canada en Alaska

In onze brochure en op deze website vind je al onze reizen naar Canada en Alaska. Daarnaast verzorgen wij ook reizen naar Groenland, Faeröer en IJsland.

Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

Lees verder »

Het noorderlicht

Het noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer in Canada

Het weer in Canada

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »