Mahone Bay, Nova Scotia - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Mahone Bay, Nova Scotia

Mahone Bay is een klein stadje, gelegen aan de zuidoostkust van de Canadese provincie Nova Scotia. Het ligt vlakbij het stadje Lunenburg op ongeveer een uur rijden van Halifax. Het kleine vissersstadje is bijzonder geschikt om te bezoeken bij een dagtrip, waarbij je ook het prachtige Lunenburg bezoekt.

Geschiedenis van Mahone Bay

Het stadje kent een rijke geschiedenis die vooral teruggaat naar de jaren 50 van de achttiende eeuw, toen het Britse leger in de regio vocht tegen de Acadians (de Franse kolonisten) om de macht in Nova Scotia. Vooral tijdens de Raid on Lunenburg, waarbij twee kleine kusteilandjes werden belegerd, lag Mahone Bay flink onder vuur.

Het huidige Mahone Bay

Tegenwoordig doet werkelijk niets in Mahone Bay meer denken aan het ooit zo gewelddadige verleden. Sterker nog, het is een heerlijk vredig dorpje met drie karakteristieke kerktorens, St. James Anglican, St. John’s Evangelical-Lutheran en Trinity United, en is een heerlijk oord om de tijd door te brengen.

Het leiflijke kustplaatsje heeft rond de 1.000 inwoners en een typisch uiterlijk van een gezellig vissersdorpje met een klein haventje. Door het rustieke uiterlijk van het dorp is het een ware magneet voor kunstschilders die de sfeer op het witte doek willen vastleggen. Dat kan je goed zien bij het aan het haventje gelegen galerijtje Northern Sun Gallery and Gifts.

In de loop der eeuwen is een flinke status opgebouwd op het gebied van de houten scheepsbouw. Het Mahone Bay Museum laat deze rijke geschiedenis tot in detail zien. Daarnaast heeft het stadje een aantal gezellige luxe winkeltjes en uitstekende restaurantjes die zich vooral richten op de toeristen die Mahone Bay aandoen.

Hoewel het geen bruisende stad is waar veel te doen is, is het absoluut de moeite waard om te bezoeken of te gebruiken als uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Huur een bootje of kano en ga de omgeving verkennen vanaf het water, verken het gezellige haventje of geniet van de nabijgelegen witte stranden van Risser’s Beach en Carter’s Beach. De gemoedelijke sfeer en het schilderachtige uiterlijk zullen sowieso een onuitwisbare indruk achterlaten.


Dit bericht is zondag 6 maart 2016 op 12:27 geplaatst en getagd met:, , , Bijzondere plekken Oost-Canada.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »