goudkoorts Archives - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • goudkoorts

Nieuwsberichten met label 'goudkoorts'

klondike highway Yukon Territory

17 februari Klondike Highway, de ‘Goldrush Highway’

De Klondike Highway is de snelweg die de Alaskaanse kustplaats Skagway verbindt met Dawson City, Yukon. De route loopt enigszins parallel aan de route die vroeger werd gebruikt door de goudzoekers in 1898 bij de Klondike Gold Rush. In Yukon wordt de Klondike Highway gemarkeerd als Yukon Highway... Lees bericht »
Forty Mile Yukon goudzoekers

Forty Mile, de ghost town van de Yukon

Forty Mile is ook wel bekend als de oudste stad van Canada's Yukon. De stad werd opgericht in 1886 op de plaats waar de Forty Mile River samenvloeit met de Yukon River. In het laatste decennium van de negentiende eeuw zochten veel goudzoekers hun heil in deze regio. Tijdens de grote goudkoorts... Lees bericht »
Klondike Goudkoorts 1899

15 februari Beleef de Klondike Goudkoorts

Klondike is eigenlijk maar op één manier bekend: vanwege de enorme goudkoorts van eind negentiende eeuw. Nadat het eerste goud in de regio was gevonden, overspoelden duizenden goudzoekers de regio Dawson City en Klondike in de Yukon Territory en maakten er een gonzende stad van. Op de... Lees bericht »
Dawson City en Klondike goudkoorts

15 november Dawson City en Klondike, Yukon Territory

Dawson City en Klondike zijn twee kleine stadjes in Yukon, Canada. Bij de volkstelling in 2011 telde het een bevolking van 1.319 inwoners. Dit is wel eens anders geweest. Ooit was Dawson City, nu eigenlijk niet meer dan een dorp, een bruisende stad met meer dan 30.000 inwoners. Dat was in 1898,... Lees bericht »

Oudere berichten


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »