Kluane National Park - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Kluane National Park

Vlak tegen de grens met Alaska, in Yukon Territory, ligt Kluane National Park. Het park heeft als bijnaam ‘het dak van Canada’, aangezien dit het hoogst gelegen deel van Canada is en hier ook de hoogste berg van Canada is te vinden: Mount Logan (5.959 meter). Aan de westzijde wordt Kluane (spreek uit kloe-ah-nie) begrensd door Wrangell-St. Elias National Park & Preserve.

Kluane is een park van extremen. De bergen zijn bijzonder onherbergzaam, de grizzlypopulatie is nergens zo geconcentreerd als hier en de enorme gletsjers maken het park nog extremer.

Vanuit de hele wereld komen bezoekers naar Kluane om de torenhoge bergpieken te bedwingen, over de kraakheldere gletsjermeren te peddelen of om de wilde beren te spotten. Vanwege de mooie wandelroutes en adembenemende uitzichten, heeft Kluane National Park een magische aantrekkingskracht op de avontuurlijke reizigers.

Natuur in Kluane Nationaal Park

De bodem van het park wordt voor 83% bedekt door bergen en gletsjers. De overige 17% bestaat uit bossen en toendra. Het landschap wordt doorkliefd door talloze riviertjes en beken, die gevoed worden door het smeltwater van de gletsjers.

Het park ligt op een behoorlijke hoogte, hierdoor komen de bomen en struiken die er groeien voornamelijk voor in de dalen. De primaire boomsoorten die er voorkomen zijn witte sparren, populieren en espen.

In het park zijn ca. 120 vogelsoorten te vinden, zoals de Alpensneeuwhoen en de gouden en Amerikaanse zeearenden. Grote zoogdieren die in het park zijn te bewonderen, zijn zwarte beren, grizzlyberen, wolven, lynxen en elanden.

Recreatie in Kluane

Een populaire plaats om te picknicken is Kathleen Lake, gelegen langs de Alaska Highway. Je kunt hier een bootje huren en gaan kajakken.

Als toerist kun je hier uitstekend wandelen. Een andere spectaculaire manier om het park te bewonderen, is vanuit de lucht. Vanuit Whitehorse vertrekken tijdens het seizoen (van half april tot half september) bijna dagelijks flightseeing tours die je over de eindeloze gletsjers en besneeuwde bergtoppen van Kluane laten vliegen.

Bereikbaarheid Kluane Park

Kluane National Park ligt in een bijzonder onherbergzaam gebied en is goed te bereiken via de Alaska Highway vanuit het oosten en de Haines Highway vanuit het zuiden. De Alaska Highway volgt een groot deel van de oostelijke grens van het park. Vanaf deze weg zijn er diverse mogelijkheden om het park in te trekken en op zoek te gaan naar wildlife.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »