Kenora, het watersportparadijs van Canada - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Kenora, het watersportparadijs van Canada

Kenora is een kleine stad in het westen van de provincie Ontario. De stad werd oorspronkelijk Rat Portage genoemd, vanwege de handel in muskusratten, die veelvuldig werden gevangen in de waterrijke omgeving. Aangezien deze stad vlakbij de grens met de provincie Manitoba ligt, is het logischer om op Winnipeg aan te vliegen dan op Toronto, dat aan de andere zijde van Ontario ligt. Kenora ligt op ongeveer 200 kilometer ten oosten van de stad Winnipeg.

Geschiedenis van Kenora

De regio werd in 1688 voor het eerst bezocht door Europeanen onder leiding van Jacques De Noyon. Tot die tijd waren de Ojibway indianen de enige bewoners van de regio. In 1732 vestigde Pierre La Verendrye er een Franse handelspost. In 1878 kwam er een permanente vestiging, genaamd Rat Portage, totdat de gemeenschap in 1905 werd omgedoopt tot Kenora.

Goud en de spoorlijn waren beide belangrijk in de vroege geschiedenis van de gemeenschap. In 1850 werd er voor het eerst in de regio goud ontdekt. In 1886 werd het gebied ontsloten door Canadian Pacific Railway met een spoortraject, waardoor meer ondernemers zich vestigden in de regio.

In 1932 werd een snelweg aangelegd door de regio, die later deel ging uitmaken van de Trans Canada Highway in 1943. Hiermee werd de regio aanzienlijk aantrekkelijker om te bewonen en om te bezoeken.

Kenora voor dé watersportvakantie in Canada

Kenora is veelzijdig, een stad met tal van natuurlijke attracties en een vakantiebestemming voor bezoekers van over de hele wereld, het hele jaar door. In de zomermaanden brengen tienduizenden toeristen een bezoek aan de regio van Kenora voor dé watersportvakantie in Canada. Bezoekers trekken naar het gebied voor veel verschillende activiteiten zoals zwemmen, fietsen, vissen, wandelen en varen. De toerismesector in Kenora is ook actief tijdens de wintermaanden, wanneer bezoekers komen ijsvissen, skiën of snowboarden.

Het centrum voor de watersport

Kenora is de nummer één watersportbestemming van Noord-Amerika. De stad ligt centraal gelegen langs Lake of the Woods, een meer dat tot over de Amerikaanse grens reikt tot in de staat Minnesota. Het meer heeft maar liefst 14.522 eilanden met tal van kleine, gezellige haventjes en schitterende, ongerepte natuur. Het gebied is dan ook een enorme magneet voor pleziervaart, vissers, waterskiers, zwemmers en alle andere watersporters.


Dit bericht is donderdag 11 februari 2016 op 12:36 geplaatst en getagd met:, , , Bijzondere plekken Oost-Canada, Blogs.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »