Indian Summer in Canada - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Indian Summer in Canada

Indian Summer in Canada

Indian Summer in Canada

Om de Indian Summer te ervaren, is Canada dé bestemming om naartoe te gaan. De schitterende foto’s die je af en toe voorbij ziet komen op social media….dat wil je gewoon zelf ook ervaren. Het hoe, wat, waarom en wanneer betreffende de Indian Summer vind je hieronder.

Wat is de Indian Summer en wat veroorzaakt de prachtige kleuren?

De Indian Summer is een warme, droge periode in het najaar. In deze tijd van het jaar kleuren de bladeren van de loofbomen prachtig geel, rood, oranje en bruin. Met name de veelvoorkomende esdoorns in Canada (niet voor niets het nationaal symbool) kleuren prachtig oranje en rood. Deze mooie kleuren worden veroorzaakt door de plantenstoffen die van nature in de bladeren voorkomen: carotenoïden, chlorofyl en anthocyanen.

De carotenoïden in de bladeren, meestal oranjetinten, zijn het hele jaar door aanwezig in het blad, maar het groene chlorofyl maskeert de oranje-gele kleuren. Doordat de bladeren door de korter wordende dagen steeds minder licht krijgen, worden de chlorofylcellen minder snel vervangen. Hierdoor worden de pigmenten van de carotenoïdencellen prominenter en kleuren geel, bruin, oranje, of één van de vele tinten daartussenin.

De bladeren die tijdens de Indian Summer rood  en paars kleuren, krijgen deze tinten door de pigmenten van anthocyanen, een andere groep plantenstoffen. Deze pigmenten zijn niet in de bladeren aanwezig tijdens het groeiseizoen, maar worden aan het eind van het seizoen geproduceerd.

Tijdens de herfst vermindert het suikerafbraakproces in de bladeren door de afnemende fosfaatniveaus. Dit leidt tot een grotere aanmaak van anthocyaninen. Hoe meer licht de bladeren krijgen, des te groter de productie van deze stoffen en hoe helderder de kleuren zullen zijn. Wanneer de dagen koel en helder zijn en de nachten koud, maar wel boven het vriespunt, dan zijn de kleuren het felst.

Vooral esdoorns, eiken, kornoeljes en kersenbomen zijn rijk aan anthocyanen. Deze bomen komen in Canada heel veel voor.

Waar zie je de Indian Summer in Canada op zijn best?

Er zijn een aantal regio’s in Canada waar je de Indian Summer het best kan zien. Overal in het land vind je mooi gekleurde bossen, maar aangezien het noorden van het land voornamelijk uit naaldwouden bestaat, kun je je beter wenden tot het zuidelijke deel van het land, waar de loofbossen liggen.

British Columbia
Stanley Park is een stadspark in Vancouver. Dit is één van de mooiste plekken in British Columbia om de Indian Summer te kunnen zien. De loofbomen die hier te vinden zijn kleuren prachtig in het najaar. Ook op Vancouver Island, waar veel loofwouden zijn, kun je de bomen prachtig zien verkleuren.

Oost-Ontario
Algonquin Park is een hele mooie plek om de Indian Summer in Canada te aanschouwen. Het enorme provinciale park ligt precies op de lijn waar de naaldwouden in loofwouden overgaan.

West-Ontario
Het zuidwesten van de provincie Ontario is een prachtige regio met enorme gebieden van loofbomen die tijdens de herfst prachtig kleuren laten zien. De kust van Lake Superior is super mooi en ook rond het stadje Kenora vind je tijdens de herfst prachtig gekleurde bossen.

Québec
In de provincie Québec vind je prachtige loofbossen en vooral in het dal van de Saint Lawrence rivier tref je geweldige regio’s met karmijnrode en okergele bladeren. Vooral in de regio’s rond de steden Montréal of Québec-City (Laurentian Mountains) en de Gaspé Peninsula kun je de ultieme Indian Summer beleven.

Nova Scotia
Cape Breton Island met zijn Cabot Trail is het mooist om tijdens de herfst te bezoeken. Je rijdt hier tussen uitgestrekte loofbossen. Cape Breton is de mooiste regio voor een roadtrip tijdens de herfstperiode.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »