Je reiswensen

Horseshoe Lake, Jasper, Alberta

Horseshoe Lake is een klein, hoefijzervormig bergmeertje, dat op zo’n 20 minuten rijden ligt onder Jasper, Alberta, vlak langs de Icefields Parkway. Aangezien het niet duidelijk staat aangegeven, is enige oplettendheid geboden om dit schitterende meertje te kunnen bezoeken. Vanaf de parkeerplaats langs Highway 93 is het nog vijf minuutjes lopen naar de rand van het meertje. De eerste aanblik van het meertje is reeds adembenemend.

Steile rotsen tekenen zich haarscherp af tegen de blauwe hemel en wanneer je over de rand van de rotsen het heldere water inkijkt, kijk je, afhankelijk van de inval van het zonlicht in het water, zo vier, vijf meter de diepte in.

Horseshoe Lake en Athabasca Falls

Horseshoe Lake en Athabasca Falls zijn een uitstekende combi voor een heerlijke dagtrip op een warme zomerdag. In Horseshoe Lake kan je heerlijk zwemmen in het koele water en cliffjumpen, vanaf de overkant van het meertje. Vanaf het hoogste punt spring je 26 meter de diepte in. Waarschuwing: er is geen toezicht, dus alles geschiedt op eigen risico.

Later op de middag, als de bussen met toeristen weer zijn vertrokken, is Athabasca Falls een heerlijke plek om te relaxen en te genieten van de immer aanwezige miezer van de waterval. De Athabasca Falls is een goede combi met Horseshoe Lake, aangezien ze op slechts vier minuten rijden van elkaar liggen.

Wandelen rond het meer

Een wandeling rond het meertje is ook een absolute aanrader. De route van ongeveer anderhalve kilometer is in ongeveer 25 minuten te doen.

Bekijk een impressie van Horseshoe Lake in deze cliffjumping video.


Dit bericht is zondag 6 maart 2016 op 12:13 geplaatst en getagd met:, , , Bijzondere plekken West-Canada.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken
Gezinsvakantie Family Mountain Adventure

Vakantiebeurzen 2018

Wij inspireren je graag met onze kennis en persoonlijke reisverhalen. De vakantiebeurs is daarvoor een goede gelegenheid! Heb je interesse in een reis naar IJsland, Canada,
Informatiedagen Canada

INFORMATIEDAGEN – CANADA – ALASKA – PATAGONIË

INFORMATIEDAGEN - CANADA - ALASKA - PATAGONIË Graag nodigen wij jullie uit op ons kantoor te Capelle aan den IJssel voor onze informatiedagen. Tijdens deze

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Canada Reizen Reisbeurzen

Deze reisbeurzen staan op onze agenda

De grote drukte van het hoogseizoen is voorbij en mensen gaan zich weer oriënteren op de reisbeurzen voor hun vakanties van volgend jaar. Het beursseizoen is dus weer

Bekijk nieuwsoverzicht »


Canada en Alaska

Canada en Alaska

In onze brochure en op deze website vind je al onze reizen naar Canada en Alaska. Daarnaast verzorgen wij ook reizen naar Groenland, Faeröer en IJsland.

Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

Lees verder »

Het noorderlicht

Het noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer in Canada

Het weer in Canada

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »