Forty Mile, de ghost town van de Yukon - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Forty Mile, de ghost town van de Yukon

Forty Mile is ook wel bekend als de oudste stad van Canada’s Yukon. De stad werd opgericht in 1886 op de plaats waar de Forty Mile River samenvloeit met de Yukon River. In het laatste decennium van de negentiende eeuw zochten veel goudzoekers hun heil in deze regio.

Tijdens de grote goudkoorts verlieten de meesten van hen het gehuchtje en gingen op zoek naar goud in de regio van Dawson City en Klondike. Het stadje Forty Mile bleef wel in gebruik door de oorspronkelijke bewoners, de Tr’ondëk Hwëch’in indianen. Tegenwoordig is Forty Mile een historische plaats, die wordt beheerd door de Tr’ondëk Hwëch’in indianen en de overheid van Yukon. De verlaten nederzetting ligt erbij als een spookstadje.

Geschiedenis van Forty Mile

Forty Mile heeft een veel langere geschiedenis en de regio wordt van oudsher gebruikt als oogstgebied door de First Nations. Bovendien is bij Forty Mile van oudsher een plaats waar de kuddes kariboes de rivier konden doorwaden en vanwege de natuurlijke bronnen was deze locatie dus een aantrekkelijke plaats voor een nederzetting. Daarnaast heeft de rivier de lokale bevolking altijd voorzien van arctische zalm die naar het gebied trekt om te paaien.

Goudkoorts, de eerste periode

In 1886 stichtten Jack McQuesten, Alfred Mayo en Arthur Harper van de Alaska Commercial Company (ACCO) de eerste moderne nederzetting. Zij claimden het gebied nadat er goud was ontdekt in de Forty Mile River. Het merendeel van de mijnwerkers die de oorspronkelijke claims in het Klondike gebied maakten, kwamen oorspronkelijk uit dit gebied.

In 1894 waren er in het stadje een politiebureau, twee goed uitgeruste winkels, een uitleenbibliotheek, een biljartkamer, 10 saloons, twee restaurants, een theater, een operahuis, een horlogemaker en tal van distilleerderijen. Op het hoogtepunt van de goudkoorts bestond de stad uit ongeveer 600 inwoners. Tegenwoordig bestaat het stadje nog uit slechts een aantal panden, die veelal zijn dichtgetimmerd en verlaten.

In 1998 werd de definitieve overeenkomst getekend tussen de Tr’ondëk Hwëch’in First Nations en de overheid, waarbij werd bepaald dat het stadje en de nabijgelegen Fort Constantine en Fort Cudahy Historic Site samen zouden worden beheerd door de Tr’ondëk Hwëch’in en de overheid van Yukon.

Toekomst

Er bestaan toekomstplannen om spookstadje Forty Mile beter te ontsluiten van de buitenwereld, aangezien het nu zeer slecht te bereiken is. Het wordt meestal bezocht over het water van de Yukon River, vanuit de dichtstbijzijnde gemeenschap Dawson City, die ongeveer 77 kilometer stroomopwaarts ligt.

Sinds de aanleg van de weg naar het dorpje Clinton Creek vanaf de Top of the World Highway, si Forty Mile beter bereikbaar en ligt op ongeveer 97 kilometer rijden van Dawson City. Ondanks de aanleg van de weg naar Clinton Creek komen de meeste bezoekers naar Forty Mile via het water van de Yukon River.


Dit bericht is woensdag 17 februari 2016 op 09:50 geplaatst en getagd met:, , , Bijzondere plekken West-Canada.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »