ETA Formulier Canada - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • ETA Formulier Canada

ETA Formulier Canada

In navolging van Australië en de VS voert Canada per 15 maart 2016 het zogenaamde Electronic Travel Authorization formulier in, ofwel het ETA formulier Canada. Hiermee wordt reizen naar Canada eenvoudiger en wordt tevens illegale immigratie beteugeld.
Het ETA formulier is een document dat aangeeft dat men naar Canada mag reizen. In plaats van dat je via de gebruikelijke procedure een visum aanvraagt, hoef men je slechts in te loggen op de officiële website van Citizenship and Immigration Canada (CIC). Binnen enkele minuten ben je op de hoogte of je voor een ETA formulier in aanmerking komt en vrij naar Canada mag reizen.
Net zoals bij andere elektronische formulieren, moet de reiziger vervolgens het formulier uitprinten en samen met de andere verplichte reisdocumenten overhandigen bij het aan boord gaan van een vlucht naar Canada.

Voordelen van het ETA formulier Canada

De voordelen van het ETA formulier zijn voornamelijk veiligheidsredenen en een toegenomen snelheid in verwerking. Om een ETA formulier Canada te kunnen verkrijgen, is het van belang eenmalig bepaalde gegevens in te dienen, zoals de naam en geboortedatum, maar ook biometrische gegevens zoals vingerafdrukken. Vervolgens zal de reisverificatie online worden verwerkt.
Het ETA-systeem lijkt in eerste instantie omslachtig, maar omdat het om een eenmalige procedure gaat, zal de binnenkomende reizigersstroom in Canada sneller en efficienter kunnen worden verwerkt. Ook worden ongewenste migranten buiten de deur gehouden, aangezien zij voor hun reis reeds worden afgewezen.

Vraag hier meteen je ETA formulier Canada aan

Op tijd aanvragen is belangrijk! Het ETA formulier moet je namelijk minimaal 72 uur voor vertrek aanvragen. Via deze link kun je het meteen regelen met i-Deal betalen. Je kunt de online aanvraag in vullen en is in 5 minuten geregeld. De aanvraag is 5 jaar geldig, tenzij je paspoort eerder verloopt. De aanvraag van het ETA formulier kost €19,95 per persoon.
Note: Voor de aanvraag van het ETA formulier ben je zelf verantwoordelijk!!

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »