Emerald Lake, de parel van Yoho National Park - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Blogs, Meren
  • » Emerald Lake, de parel van Yoho National Park

Emerald Lake, de parel van Yoho National Park

Ergens verstopt in  het hart van de Canadese Rockies, is Emerald Lake een echte verborgen schat. Omringd door de hoge pieken van de Kicking Horse Valley in Yoho National Park, British Columbia, ligt in een prachtige omgeving Emerald Lake, een meer dat zo uit een sprookje lijkt te komen. Toen ik er de eerste keer aankwam viel ik even stil en moest ik eerst even met mijn ogen knipperen, het voelde gewoon niet realistisch, zo mooi!

Een bezoek aan Emerald Lake, zomer of winter?

Het meer doet haar naam echt eer aan. De smaragdgroene glinstering van het meer verwelkomt bezoekers van juni tot november, voordat de vorst de omgeving doet veranderen in een winter wonderland tijdens de lange winter.

De zomer is de meest populaire periode om het meer te bezoeken, maar ook in de winter is Emerald Lake een schilderachtige plek om te bezoeken. Trek je sneeuwschoenen aan, ga crosscountry skiën of geniet van de heerlijke rust van de omgeving. In vergelijking met de populaire bestemmingen zoals Lake Louise is Emerald Lake, zeker in de winter, echt een stukje paradijs op aarde.

In de omgeving zijn er verschillende wandelroutes en is er de mogelijkheid om per kano de glinsterende jade wateren te verkennen.

Geschiedenis van het meer en de Emerald Lake Lodge

Het meer werd voor het eerst ontdekt in 1882 door de Europese ontdekkingsreiziger Tom Wilson, toen hij zijn ontsnapte paarden opspoorde. Hij vernoemde het meer voor de prachtige jade kleur, zoals die wordt veroorzaakt bij gletsjermeren door de glaciale afzettingen.

Begin 1900 werd de Emerald Lake Lodge gebouwd aan de rand van het meer en huisvestte de reizigers van de Kicking Horse Pass. Tegenwoordig is de lodge is uitgegroeid tot een prachtig pand met een fiks aantal rustieke hutten langs de rand van het meer, elk met een eigen open haard. Het oorspronkelijke gebouw is nu een formele eetkamer, een gezellige lounge om weg te kruipen rond de grote stenen open haard en een bar die is geconserveerd uit een saloon in Yukon uit de negentiger jaren van de negentiende eeuw.

De route naar Emerald Lake

Emerald Lake is gelegen op ongeveer 2,5 uur rijden van Calgary. Vanuit Calgary hoef je alleen maar de Trans Canada Highway te volgen. Je passeert hierbij de grens tussen Alberta en British Columbia en Mount Robson. Vlakbij het dorpje Field zijn de Takakkaw Falls, Burgess Shale en Lake O’Hara aanraders om te bezoeken. Vanaf de Trans Canada Highway loopt er een weg naar Lake Emerald.

Natural Bridge, Field

Leuk om  langs deze weg naar Emerald Lake te bezoeken, is de Natural Bridge, op 1,9 kilometer van Field af gelegen.

Deze Natural Bridge is een indrukwekkende natuurlijke rotsformatie die de stroom van de Kicking Horse River overspant, net ten westen van Field, waar de langzamer bewegende wateren van het gebied hun afdaling beginnen door de canyon, voordat deze wordt vergezeld door de rivier Amiskwi.

Gevormd door de eroderende krachten van het stromende water over wat eens een waterval is geweest, is de Natural Bridge een krachtige herinnering aan hoeveel invloed het water heeft in het vormgeven van het landschap.


Dit bericht is vrijdag 11 december 2015 op 13:15 geplaatst en getagd met:, , , Blogs, Meren.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »