Digby, Nova Scotia - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Digby, Nova Scotia

Digby is een Canadees stadje in het zuidwesten van de provincie Nova Scotia. Het stadje is gelegen aan de westelijke oever van het Annapolis Basin in de buurt van de Digby Gut, de smalle doorgang  die het bassin aansluit op de Bay of Fundy.

Het gezellige stadje is beroemd vanwege de vissersvloot die vist op Sint-jakobsschelpen en de veerbootaansluiting met Saint John, gelegen in de provincie New Brunswick, aan de andere kant van de baai.

Geschiedenis van Digby

In het verleden werd Digby “Oositookun” genoemd, de term die door Mikmaq First Nations werd gebruikt en iets betekent als ‘oor van de grond’. In het jaar 1760 vestigden zich een aantal Engelse kolonisten in het gebied en noemden de stad Conway.

Gedurende de 19e eeuw ontwikkelde Digby zich tot een scheepvaartstad en werd het een regionaal handelscentrum. In het laatste decennium van de 19e eeuw groeide de handel nog sterker, toen de Dominion Atlantic Railway het gebied ontsloot en zo de goederen die met boten werden aangevoerd, kon afvoeren naar het achterland.

De geschiedenis van dit gezellige vissersstadje is geconserveerd in het Admiral Digby Museum, gelegen aan de haven in het historische Woodrow / Dakin huis, een van de oudste panden in de stad.

Toerisme

Door de prachtige ligging en het altijd gezellige, drukke haventje, is het een heerlijk stadje om enkele dagen te verblijven en een zeer geschikte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Er zijn talloze Inns en Bed & Breakfasts in en om het centrum. Je kan daaraan goed merken dat het toerisme een belangrijke sector is.

Wharf Rat Rally

Sinds 2004 is Digby de bestemming geworden van de grootste motorfietsrally van de kustprovincies van Canada, de jaarlijkse Wharf Rat Rally. Elk jaar in de eerste week van augustus groeit de bevolking in aantal van 2.000 inwoners tot wel 50.000 inwoners, wanneer wel 25.000 motorfietsen Digby aandoen. Het is een hele happening, maar supergezellig én indrukwekkend om mee te maken.


Dit bericht is woensdag 17 februari 2016 op 09:24 geplaatst en getagd met:, , Bijzondere plekken Oost-Canada.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »