De wijnen van Canada - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Algemeen
  • » De wijnen van Canada

De wijnen van Canada

De wijnen van Canada genieten wereldwijd bekendheid. En hoewel de meeste wijndrinkers niet direct aan Canada zullen denken als een wijnland, komen er verrassend goede wijnen vandaan.

De oost- en de westkust van Canada liggen maar liefst 7.821 kilometer bij elkaar en het zou zeer sterk zijn als er daartussen niet één wijngebied zou liggen. Wel, er liggen er talloze! Canada is namelijk een flinke wijnproducent, en vooral qua soorten wijn.

De wijngebieden liggen verspreid van het eiland Newfoundland tot aan Vancouver Island aan de westkust van British Columbia. Met talrijke microklimaten, bergketens die bescherming bieden tegen heftige weersinvloeden en vruchtbare bodems, is Canada een producent van talloze kwaliteitswijnen.

De bekendste wijnregio’s en wijnen van Canada

Hoewel de vroege ervaringen met wijnbouw in Canada moeilijk waren, heeft men met moderne technieken en de juiste druivensoorten een productieve wijnindustrie kunnen opzetten.

De bekendste wijnregio’s van Canada zijn:

In British Columbia heb je de Naramata Kootenays en het zich snel ontwikkelende gebied van de Okanagan Thompson River Valley.

In Quebec zijn er vijf belangrijke wijnregio’s: Montérégie, Eastern Townships Wineries Les Cantons de l’Est en de Lower Laurential Wineries.

Nova Scotia heeft vijf voorname wijngebieden waarvan Annapolis Valley de meest bekende is.

Uiteraard zijn er naast deze wijn producerende gebieden nog talloze kleinere regio’s die wijn produceren. De vier belangrijkste factoren die een rol spelen voor de wijnregio’s zijn:

  • De geografische positie
  • Grondtype
  • Weertype (zon, regen, temperatuur)
  • Soort druiven

Canada produceerde in 2002 75.900.000 liter wijn (0,3% van de wereldproductie).

Icewine, Canada’s grootste wijnexportproduct

Icewine is wijn die is gemaakt van druiven die tijdens de vorst nog aan de druivenstruiken zaten. Hierbij bevriest alleen het vocht in de druiven, waardoor de vaste bestanddelen geconcentreerder worden. De bevroren druiven worden vervolgens in bevroren toestand geperst, waardoor een geconcentreerde, heerlijk zoete wijn ontstaat. De druiven worden bij dit proces reeds geperst voor de fermentatie, waardoor deze hun natuurlijke zoete smaak behouden.

De productie van Icewine is nogal riskant, aangezien de vorst op het juiste moment moet inzetten en hierbij voldoende arbeidskrachten beschikbaar moeten zijn om het bereidingsproces efficiënt uit te kunnen voeren. Onvoorziene factoren kunnen er zomaar toe leiden dat een complete oogst icewine verloren gaat.

Icewine wordt met name in de Okanagan Valley in BC geproduceerd.


Dit bericht is woensdag 17 februari 2016 op 10:47 geplaatst en getagd met:, , , , Algemeen.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »