De Rocky Mountaineer - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • De Rocky Mountaineer

De Rocky Mountaineer

De Rocky Mountaineer is een Canadese reisorganisatie waarvan de gelijknamige treinen rijden op vier spoorroutes door British Columbia en Alberta.

Het bedrijf werd in 1990 opgericht door de Armstrong Group en is gevestigd in Vancouver, British Columbia. Het is de drukste particuliere spoordienst voor reizigersvervoer in Noord-Amerika en heeft sinds de start in 1990 reeds meer dan twee miljoen passagiers vervoerd.

Awards voor de Rocky Mountaineer

De Rocky Mountaineer is  zeven maal(!) bekroond met de “World’s Leading Travel Experience by Train” op de World Travel Awards voor zijn Goldleaf dienst. Tevens is de treindienst sinds 2005 opgenomen in de lijst van “Top 25 treinen van de wereld” door The Society of International Railway Travelers. In 2007 werd de Rocky Mountaineer erkend door National Geographic Magazine als een van de “Best Journeys of the World”. De Society of American Travel Writers, ‘s werelds grootste organisatie van professionele reisjournalisten en fotografen, beoordeelde de Rocky Mountaineer in 2009 als  ‘‘s werelds toptreinreis’.

De vloot

Rocky Mountaineer heeft verschillende soorten wagons in haar vloot:

 • GP40-2L locomotieven, ex-Canadian National Railway
 • 32 Redleaf Canada Car and Foundry enkeldeks wagons, ex-Canadian National Railway.
 • 6 SilverLeaf” enkeldekse koepelwagons, herbouwd vanaf Redleaf wagons.
 • 16 Goldleaf Colorado dubbeldeks Ultra Dome wagons met een panoramisch dak voor een nog prachtiger beleving van de toch al geweldige omgeving waar je doorheen reist.

Routes van de Rocky Mountaineer

Rocky Mountaineer exploiteert treinen over vier belangrijkste routes:

 • Over de Canadian Pacific Railway (CP) op de First Passage to the West. De route leidt van Vancouver, British Columbia via Kamloops naar Banff of Calgary, Alberta.
 • Over de Canadian National Railway (CN) op de Journey through the Clouds van Vancouver via Kamloops naar Jasper, Alberta.
 • De Rainforest to Gold Rush route over de CN leidt van North Vancouver via Whistler, Quesnel en Prince George naar Jasper, Alberta
 • De Whistler Sea to Sky Climb dagtrip van North Vancouver naar Whistler.

De verschillende routes hebben allemaal één ding gemeen: ze leiden langs alle pracht die je van het Westen van Canada mag verwachten: blauwgrijze, kronkelende riviertjes, diepblauwe meren, gletsjers en grillige bergruggen. Het zal je niet verbazen dat de kans enorm is dat je wildlife kunt spotten vanuit de trein.

Bekijk het promofilmpje van de Rocky Mountaineer

Snelle feiten

Er zijn vier levels van service aan boord van de Rocky Mountaineer: GoldLeaf Deluxe, GoldLeaf, SilverLeaf en RedLeaf service.

 • Het seizoen waarin deze trein rijdt is van eind april tot begin oktober. (informeer bij ons als je met de trein door de Rockies wilt reizen)
 • De trein rijdt met een gemiddelde snelheid van 50 km/u, dus je hebt absoluut de gelegenheid om de omgeving goed in je op te nemen.
 • De lengte van de trein varieert van situatie tot situatie. De langste trein die ooit reed was 41 treinstellen, inclusief locomotieven.
 • De totale vloot van Rocky Mountaineer bestaat uit 75 delen materiaal.
 • De trein reist door zeven bergketens: Cascade Range, Rocky Mountains, Coast Mountain Range, Cariboo Mountains, Selkirk Mountains, Centennial Range en de Premier Range.

Overweeg je een rondreis waarbij je ook een deel reist met de Rocky Mountaineer? Bekijk dan de reis Rocky Mountaineer en Vancouver Island.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »