De prachtige natuur in Yukon - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

De prachtige natuur in Yukon

Yukon is de thuisbasis van Canada’s hoogste berg, Mount Logan (5959m), de grootste niet-polaire ijsvelden ter wereld, een aantal rivieren die tot het Canadese erfgoed behoren en enorm veel wildlife. Yukon is het Candese territorium dat bekend staat om de eindeloze toendravlakten, majestueuze bergtoppen en de ongerepte wildernis.

Yukon’s betoverende kenmerken zijn wat dit deel van Canada zo uniek maakt. Overweldigende bergen, wilde rivieren en kristalheldere meren… bijna 95 procent van Yukon is ongerepte wildernis.

De natuur in Yukon

Midden in Kluane National Park liggen de zeker twintig bergen van de St. Elias Range die hoger zijn dan 4000 meter, en meer dan een handvol zijn zelfs hoger dan 5000 meter. Deze torenhoge bergen worden omgeven door uitgestrekte ijsvelden.

Het zuidelijke deel van het landschap van Yukon is bedekt met uitgestrekte naaldbossen, ruige bergen en een enorm veel kleine rivieren en meren. In het Noorden strekt de glooiende arctische toendra zich uit tot de Noordelijke IJszee. De noordelijke kustlijn van Yukon is veelzijdig en omvat stranden, kliffen, zee-ijs, lagunes en kustvlakten.

Meren en rivieren

Yukon heeft meer dan 70 rivieren en riviertjes waar je uitstekend kunt kanoën, waaronder vier Canadese erfgoed rivieren. Talloze schilderachtige meren sieren het landschap en maken Yukon een belangrijke zoetwaterreservoir. Bijna twee derde van het zoete water uit Yukon wordt afgevoerd door de machtige Yukon River, Canada op een na langste rivier.

Rivieren als de Big Salmon, Teslin River en de legendarische Yukon River zijn prachtige mogelijkheden met vriendelijke stroomversnellingen (afhankelijk van de tijd van het jaar) om vanaf het water te genieten van het landschap, wild te bekijken of te vissen en vriendelijke stroomversnellingen. Spannender rivieren zoals de Alsek, Tatshenshini en Firth zijn een mooie uitdaging voor het ruigere werk, voor de fanatieke rafters. De rievieren The Snake, Bonnet Plume en Wind stromen door een van de meest afgelegen gebieden van Noord-Amerika.

De door gletsjers gevoede rivieren Tagish, Marsh, Teslin, Bennett en Atlin worden omringd door de Southern Lakes. Dit is een geweldige omgeving om te kamperen, vissen en andere outdooractiviteiten.

Wildlife in Yukon Territory

De uitgestrekte vlakten van Yukon regio’s bestaan uit gevarieerde ecosystemen en de relatief schaars bevolkte gebieden zijn  een toevluchtsoord geworden voor het vele wildlife en zelfs een aantal van Noord-Amerika’s meest zeldzame en indrukwekkende soorten.

Yukon is de thuisbasis voor overvloedig veel soorten dieren, zoals kariboes, elanden, wolven, grizzlyberen en miljoenen trekvogels. Lynxen, coyotes, vossen en tal van kleine zoogdieren bevolken de eindeloze bossen. De mogelijkheid dat je een wild dier tegenkomt bestaat bij elke bocht in de weg. Enerzijds is dat geweldig natuurlijk, maar wees altijd alert, want een eland wil je niet op je motorkap hebben.

Tips om wildlife te spotten

Neem de tijd en wees stil. Maak regelmatig een stop en neem het landschap goed in je op en kijk of je beweging ziet. Wilde dieren zijn meestal vooral actief in de vroege ochtend en ‘s avonds. Maak een korte wandeling voor het ontbijt of na het avondeten. Het zal je verrassen wat je tegen het lijf kunt lopen. Vergeet niet dat de arctische avonden in juni vrijwel de hele nacht voortduren….

Houd altijd afstand en maak gebruik van verrekijkers, telescopen en telelenzen voor een meer gedetailleerd zicht. Veel mensen onderschatten het gevaar van wilde dieren. Een eland lijkt een zeer gemoedelijk dier, maar een eland bull wil je niet van nabij meemaken in de paartijd.

Parken in Yukon

Meer dan 80 procent van de natuur in Yukon is geclassificeerd als wildernis en bestaat uit wereld-klasse nationale en territoriale parken met iconische landschappen, rijk gevarieerde flora en fauna en desolate toedra’s. Bezoekers komen naar de legendarische noordelijke parken, zoals Kluane, Tombstone, Ivvavik en de historische Chilkoot Trail om deze te verkennen.

De natuur in Yukon is in een woord geweldig! Verzeker je ervan dat als je een reis naar Yukon plant, dat je weet waar je naartoe wilt. Je kan altijd contact met ons opnemen om je te laten informeren.

Bekijk onze Yukon reizen:

Ontdek Yukon voorbij de horizon!

Kennismaking met Yukon

Ontdek het ware noorden in Yukon

In de voetsporen van de goudzoekers

Noorderlichtreis Yukon


Dit bericht is dinsdag 13 oktober 2015 op 10:03 geplaatst en getagd met:, , , Bijzondere plekken West-Canada, Blogs.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »