De mooiste gletsjermeren in de Canadese Rockies - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Blogs, Meren
  • » De mooiste gletsjermeren in de Canadese Rockies

De mooiste gletsjermeren in de Canadese Rockies

De Canadese Rocky Mountains zijn bezaaid met prachtige gletsjermeren. Dat is waarom de Rockies veelal bekend staan. Prachtige, blauwe gletsjermeren die fel afsteken tegen de imposante bergkammen zijn, gecombineerd met wildlife, vaak toch wel de voornaamste toeristische trekpleisters die jaarlijks honderdduizenden toeristen naar de Canadese bergen trekken.

We hebben de mooiste meren in De Canadese Rocky Mountains voor je op een rijtje gezet.

De mooiste gletsjermeren in de Canadese Rockies

Lake Louise

Gelegen op 1750 meter hoogte

Lake Louise is gelegen in Banff National Park op 40 minuten rijden ten westen van het stadje Banff. Het is een van de meest bekende meren van de Rocky Mountains. Kanoën op het turquoise water, wandelen langs het meer, skiën in de winter en bergbeklimmen zijn de meest populaire activiteiten. Bezoekers komen vanuit de hele wereld om Lake Louise te zien. Tijdens de piek in de zomer komen er tussen zonsopgang en zonsondergang dagelijks zo’n  15.000 bezoekers.

De prachtige entourage met het majestueuze Fairmont Chateau Lake Louise, met Mount Victoria en de Mount Victoria gletsjer, het tea house bij Lake Agnes, als je in de regio bent, wil je het gewoon niet missen, elke keer weer. Het meer is meestal ontdooid in de eerste week van juni, maar met een koud voorjaar kan het iets later worden. Lees hier meer over Lake Louise.

Moraine Lake

Gelegen op 1910 meter hoogte

Vanaf Lake Louise ligt op relatief kleine afstand Moraine Lake. Moraine Lake Road is toegankelijk vanaf dezelfde weg die leidt naar Lake Louise. Moraine Lake wordt omgeven door de torenhoge bergen van de Valley of the Ten Peaks. Het beeld van het meer en de bergen kreeg vooral bekendheid toen het als achterkant werd gebruikt op een oud Canadees $20 biljet. Vanaf half oktober tot eind mei is de weg afgesloten voor verkeer in verband met de hevige sneeuwval in het gebied. Dit varieert echter onder invloed van hoe het weer is. Bij een warm voorjaar is het meer eerder toegankelijk.

Moraine Lake zelf is vaak nog steeds bevroren wanneer de weg alweer opent voor het nieuwe seizoen in mei. Wanneer de temperatuur eenmaal stijgt ontdooit het ijs heel snel onder invloed van de enorme hoeveelheden smeltwater. Het waterpeil is eind juni op z’n hoogst.

Bow Lake

Gelegen op 1920 meter hoogte

Bow Lake is gelegen vlak langs de Icefields Parkway (Highway 93N) die loopt tussen Lake Louise en Jasper. Bow Lake ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Lake Louise. Het smeltwater van de Bow Glacier voedt Bow Lake rechtstreeks en het smeltwater stroomt in riviertjes door diverse provincies om uiteindelijk helemaal in de Hudson Bay terecht te komen. Een populaire wandeling in het gebied is naar de watervallen langs de stroom vanaf het meer richting de gletsjer. Het parcours is toegankelijk van achter de Num Ti Jah Lodge aan de noordkant van het meer. Houd wel rekening met een hoogteverschil van 280 meter. Het meer heeft een zeer kort zomerseizoen en is meestal tot half juni bevroren.

Peyto Lake

Gelegen op 1880 meter hoogte

Peyto Lake ligt langs de Icefields Parkway op ongeveer 5 minuten rijden ten  noorden van het Bow Lake. Het is de kleur van het meer is zo ongelooflijk levendig dat veel mensen denken dat foto’s van het meer zijn gefotoshopt. Ja, Peyto Lake is echt zo blauw! Peyto Lake is een uitstekend voorbeeld van hoe de smeltwaterdelta wordt gevormd en hoe het slib van de gletsjer het water zo prachtig blauw kan maken. Deze delta is goed zichtbaar aan de linkerzijde van het meer (vanaf het uitkijkpunt). Deze delta beslaat ongeveer een derde van de lengte van het meer. Peyto Lake is meestal half juni ontdooid, maar het kan ook eerder al ijsvrij zijn.

Lake Minnewanka

Gelegen op 1500 meter hoogte

Lake Minnewanka ligt net ten noorden van het stadje Banff. Oorspronkelijk lagen in het gebied een aantal kleinere meertjes, maar door de bouw van stuwdammen is het een van de grootste meren van de Canadese Rockies geworden.  The Lake Minnewanka Loop is een van de mooiste ‘scenic drives’ in Banff National Park. Het meer is meestal al vroeg ijsvrij, gemiddeld van begin mei tot eind oktober.

Vermillion Lakes

Gelegen op 1400 meter hoogte

De Vermillion Lakes liggen net aan de rand van de Banff townsite. Deze meren zijn jaarlijks het eerst ontdooid in de regio, meestal begin mei. Ze zijn onderdeel van ondiepe wetlands met vele soorten vogels en trekken een grote verscheidenheid van wilde dieren aan. De Vermillion Lakes zijn het meest bekend om de prachtige foto’s met op de achtergrond Mount Rundle. Het is een populaire plek voor rustige wandelingen en om te kanoën.

Maligne Lake

Gelegen op 1675 meter hoogte

Maligne Lake ligt ten zuidwesten van het stadje Jasper aan het einde van de schilderachtige rit over Maligne Lake Road. Het is tevens het grootste meer in Jasper National Park. In het meer ligt ook het over de hele wereld bekende Spirit Island. Dit eiland is alleen bereikbaar met de boottocht voor toeristen. Ook kan je op het meer prachtig zelf kanoën of kajakken. Het meer is meestal ontdooid vanaf begin juni.

Medicine Lake

Gelegen op 1436 meter hoogte

Medicine Lake ligt langs Maligne Lake Road in Jasper National Park. Je komt erlangs als je naar Maligne Lake rijdt. Het is een uniek meer, eigenlijk een beetje mysterieus. Elk jaar komt en verdwijnt het meer namelijk. De Maligne River zwelt jaarlijks in de lente aan, wanneer deze zorgt voor de afvoer van smeltwater, en vormt hiermee Medicine Lake. Het water uit het meer wordt voortdurend afgevoerd via een ondergronds stelsel van grotten.

Wanneer de vorst inzet, vermindert de aanvoer van smeltwater, waardoor het meer leegloopt. Deze cyclus herhaalt zich elk jaar. Het waterpeil van Medicine Lake is eind juli/begin augustus op z’n hoogst.

Edith Cavell Lake

Gelegen op 1750 meter hoogte

Hoog in de bergen naast Mount Edith Cavell, ligt Edith Cavell Lake, eigenlijk is het maar een flinke vijver. Het is een kleine drie kwartier rijden vanaf het stadje Jasper. In wezen is het meertje niet zo spectaculair om in deze lijst op te nemen. Toch is de bijzondere mosgroene, ondoorzichtige kleur zeker het bewonderen waard. Deze bijzondere kleur wordt veroorzaakt door het slib dat door het smeltwater van de gletsjer wordt meegevoerd. De omgeving is overigens ook prachtig, wat een wandeling naar dit gletsjermeertje toch wel bijzonder maakt.

Edith Cavell Lake is te bereiken vanaf begin juli tot half oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Emerald Lake

Gelegen op 1309 meter hoogte

Emerald Lake ligt in Yoho National Park net over de grens tussen Alberta en British Columbia. Het meer ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Lake Louise. Het meer dankt zijn naam aan het emerald (smaragd) groene water. Gedurende het seizoen is het meer zeer druk bezocht met dagelijks tientallen touringcars. Men kan kano’s huren bij het boothuis in de buurt van de parkeerplaats. Het meer is meestal ontdooid vanaf eind mei, begin juni.

Lake O’Hara

Gelegen op 2115 meter hoogte

Lake O’Hara ligt in Yoho National Park. De parkeerplaats ligt op slechts een paar minuten ten westen van de grens tussen British Columbia en Alberta langs de Trans Canada Highway. De omgeving is prachtig, maar is niet gemakkelijk toegankelijk. Het is niet toegestaan met eigen vervoer naar het merengebied te reizen. Hiervoor moet je een ticket reserveren voor een shuttlebus van Parks Canada. De bus rijdt van juni tot begin oktober.

Het delicate milieu vereist een strikte limiet van het aantal dagelijkse bezoekers. De enige andere manier om toegang tot het gebied te krijgen is door vanaf de parkeerplaats in de buurt van de snelweg 11 kilometer te wandelen over de onverharde toegangsweg. Vanaf Lake O’Hara zijn er diverse wandelpaden naar andere mooie meren in de regio, zoals McArthur Lake, Oesa Lake en Opabin Lake. Deze meren zijn gelegen op grote hoogte en die kunnen tot ver in juni nog steeds bevroren zijn, soms zelfs tot in juli of begin augustus.

Grassi Lakes

Gelegen op 1500 meter hoogte

De Grassi Lakes bevinden zich langs de Spray Lakes Road in de buurt van de stad Canmore, Alberta. Ze zijn een reeks van kleine maar levendig gekleurde meren aan het einde van een van de meest populaire wandelroutes van Canmore. De wandelroutes zijn goed begaanbaar voor elk niveau wandelaar, ook voor gezinnen met kinderen, aangezien het hoogteverschil over de gehele afstand van 3,8 kilometer slechts 250 meter is. De omgeving is tevens zeer populair bij bergbeklimmers.

Waterton Lakes

Gelegen op 1274 meter hoogte

De Waterton Lakes liggen in Waterton Lakes National Park in het zuidwesten van Alberta, ongeveer 3 uur rijden ten zuidwesten van Calgary. Het gebied wordt veel minder vaak bezocht dan de andere populaire parken in de Rocky Mountains, zoals Banff en Jasper. De mooiste uitzicht op de meren kan worden gezien vanaf de Bear’s Hump, die bereikbaar is via een korte maar steile wandeling in de buurt van de stad Waterton.


Dit bericht is dinsdag 29 december 2015 op 11:20 geplaatst en getagd met:, Blogs, Meren.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »