De Kermode beer, uniek voor British Columbia - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Nieuws
  • » De Kermode beer, uniek voor British Columbia

De Kermode beer, uniek voor British Columbia

Aan de Noordelijke Westkust van British Columbia in The Great Bear Rainforest leeft de relatief zeldzame Kermode Bear, ook wel Spirit Bear genaamd. Deze lichtgekleurde beren zijn onderdeel van de zwarte beren familie. Zo’n 10% van deze beren is zo licht vanwege een teruglopend gen in de familie (geen albino).

De Kermode beer is vernoemd naar Francis Kermode, voormalig directeur van de Royal BC Museum, die de soort onderzocht. Een verkeerde uitspraak van “Kermode” zoals “ker-MOH-dee” verschilt van de juiste uitspraak van de Kermode als de achternaam, zoals die zijn oorsprong vindt op het Isle of Man.De naam wordt correct uitgesproken als ?k?r?mo?d’.

Een mannelijke Kermode beer kan 225 kg of meer wegen, vrouwtjes zijn veel kleiner met een maximum gewicht van 135 kg. Wanneer ze rechtop staan is de gemiddelde beer 180 cm hoog.
Wij werken samen met een Aboriginal familie die je de regenwouden mee in neemt op zoek naar de wonderen van deze natuur. Als dat geen avontuur is!?

Ook naar dit gebied? Dan boek bijvoorbeeld de reis: Magisch Vancouver Island


Dit bericht is maandag 29 september 2014 op 06:31 geplaatst en getagd met:, , , Nieuws.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »