De Cabot Trail, Cape Breton Island, Nova Scotia - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

De Cabot Trail, Cape Breton Island, Nova Scotia

De Cabot Trail is een snelweg op Cape Breton Island, dat deel uitmaakt van de Canadese provincie Nova Scotia. De totale route is 298 kilometer lang en is gelegen op het noordelijke deel van het eiland. Deels meandert de weg langs de kust en steile kliffen, deels door het binnenland. De weg vormt een lus rond de noordpunt van het eiland. De route voert deels door het nationale park Cape Breton Highlands.

De Cabot Trail is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger John Cabot, die in 1497 in het oosten van Canada voet aan land zette. Hoewel dat naar alle waarschijnlijkheid niet op Cape Breton was, maar op Newfoundland, is deze prachtige route toch naar hem vernoemd.

De route van de Cabot Trail

Via het zuidelijk gelegen Port Hastings rijdt men vanaf Nova Scotia Cape Breton Island op. Door links aan te houden rijdt men Highway 19 op. Deze route blijf je 119 kilometer lang volgen tot het dorpje Margaree Forks, waar de Cabot Trail begint. Onderweg kan je al genieten van schattige houten huisjes met schitterende uitzichten op de oceaan.

Bij Margaree Forks draai je rechtsaf de Cabot Trail op, hoewel de route natuurlijk ook andersom te volgen is. Het strekt de aanbeveling de route tegen de klok in te volgen, aangezien je dan onderweg meer spectaculaire uitzichten over de oceaan hebt. Je rijdt richting Baddeck Bay, een route waarbij je 40 kilometer door het binnenland van Cape Breton rijdt, waarna de Cabot Trail tijdelijk overgaat in de Trans Canada Highway. Deze weg volg je 37 kilometer tot aan het plaatsje Englishtown waar je de veerboot neemt naar de andere zijde, naar Jersey Cove.

Nu vervolg je de Cabot Trail langs de oostkust van het eiland. Hierbij kom je langs het natuurreservaat French Wilderness Area, een plaats waar je met een beetje geluk elanden kunt spotten. Voorbij het plaatsje Birchplane gaat de route dichter langs de oceaan, waarbij je regelmatig schitterende lookouts hebt langs de kustlijn en de Cabot Trail.

Je passeert Cape Smokey Provincial Park en de route voert je om de baai Ingonish Harbour heen. Vervolgens leidt de route van de Cabot Trail je door en langs Cape Breton Highlands National Park. Dit is het noordelijke deel van de route dat nu weer voor een afstand van 48 kilometer door het binnenland voert.

Je komt aan in Pleasant Bay aan de westzijde van het eiland en de weg brengt je verder zuidwaarts door Cape Breton Highlands National Park langs de prachtige kliffen. Op dit stuk zijn er regelmatig lookouts langs de weg, waaronder de spectaculaire Mackenzie Mountain Look-off. Verzeker jezelf van een goede camera om de prachtige beelden met het thuisfront te kunnen delen!

Bij het plaatsje Petit Étang is een flinke camping waar veel bezoekers van het eiland gebruik van maken. Je zakt verder af naar het zuiden tot je weer aankomt in het plaatsje Margaree Forks.

Natuurlijk hoef je de Cabot Trail niet in een keer af te leggen. Daarvoor is de omgeving ook veel te mooi. Wanneer je het oostelijke deel van eiland aandoet, is een uitstapje naar de gezellige havenstadjes Sydney of Glace Bay een heerlijk tijdverdrijf. Ook een uitgebreid bezoek aan Cape Breton Highlands National Park is absoluut de moeite waard.

 


Dit bericht is donderdag 11 februari 2016 op 09:46 geplaatst en getagd met:, , Bijzondere wegen, Blogs.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »