Cormorant Island, Vancouver Island - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Eilanden
  • » Cormorant Island, Vancouver Island

Cormorant Island, Vancouver Island

Cormorant Island is een eiland dat net ten noorden is gelegen van Vancouver Island, British Columbia. Met een oppervlakte van ongeveer 4 vierkante km is het slechts een klein eilandje, maar het staat bol van de cultuur en historie en is een prachtige omgeving.

De ongeveer 1500 bewoners van Cormorant Island leven in de drie gemeenschappen: het dorp Alert Bay en twee First Nations reservaten. Ongeveer twee derde van de bewoners leeft in de reservaten, die samen bezetten ongeveer 30% van de oppervlakte van het eiland beslaan.

Het eiland is vernoemd naar de sloep waarmee George Gordon Cormorant Island in 1846 ontdekte. Deze sloep was teven de eerste stoomsloep van de Engelse marine waarmee men langs de noordwestkust van Noord-Amerika voer.

Bereikbaarheid Cormorant Island

Het eiland is bereikbaar per boot of per vliegtuig. BC Ferries verzorgt elke drie uur een overtocht vanuit Port McNeill op Vancouver Island. Ook zijn er twee luchthavens op het eiland, één voor watervliegtuigen en één voor conventionele vliegtuigen in Alert Bay.

Centrum van First Nations cultuur

Alert Bay staat internationaal bekend als een centrum van de First Nation cultuur. Het dorp huisvest het elegante en veelgeprezen U’mista Cultureel Centrum, opgericht in 1974. Het is Canada’s oudste First Nations museum en cultureel centrum. Het museum toont de beroemde Potlatch Collectie, een collectie van kroonjuwelen die werd gebruikt bij de ceremonies van de First Nations, en door de Canadese autoriteiten in 1922 in beslag werden genomen tijdens het Potlatch verbod. In 1980 werden deze culturele rijkdommen teruggeven aan de First Nations.

Toerisme op Cormorant Island

Toeristen komen vooral naar het eiland om te snuffelen aan de First Nations cultuur. Daarnaast beschikt het eiland over een prachtige wandelroute. De themawandeling strekt zich uit over het eiland en langs de route staat ook het prachtige traditionele Big House, waar de First Nations hun ceremonies verzorgen.

Daarnaast vind je langs de route het Alert Bay Library Museum met 6500 historische foto’s  die dateren uit de negentiende eeuw, gezellige souvenirwinkeltjes met First Nations kunst en ambachten en ‘s werelds hoogste totempaal. In de maanden juli en augustus worden er door de T’sasala Cultural Group traditionele dansoptredens verzorgd in het authentieke Big House.

Alert Bay heeft ook veel te bieden voor de outdoorliefhebber. Het stadje is een halte en vertrekpunt voor kajaktochten, walvis tours en visexcursies. Ook is het eiland met een mild klimaat een waar paradijs voor vogelspotters en fotografen.

Houd er rekening mee dat voor een bezoek aan de historische bezienswaardigheden van de kwakwaka’wakw First Nations altijd toestemming nodig is. Dit kan worden verkregen bij het U’mista Cultureel Centrum in Alert Bay.


Dit bericht is woensdag 17 februari 2016 op 09:06 geplaatst en getagd met:, , , Eilanden.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »