Cape Breton Island, Nova Scotia - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Cape Breton Island, Nova Scotia

Cape Breton Island is een eiland aan de Atlantische kust en gelegen aan de noordzijde van de Canadese provincie Nova Scotia. De naam van het eiland is waarschijnlijk afgeleid van de naam Breton, de verengelste versie van de Franse regio Bretagne.

De oppervlakte van het eiland beslaat met 10.311 vierkante kilometer ongeveer negentien procent van het landoppervlak van Nova Scotia. Het schiereiland is met Nova Scotia verbonden door de 1.385 meter lange dam, de Canso Causeway.

Het schiereiland wordt omgeven door de Gulf of Saint Lawrence aan de westzijde en door de Atlantische Oceaan aan de oostzijde. De hellingen op Cape Breton Island lopen in hoogte op van zuid naar noord, waar ze in de hooglanden van het noorden uitkomen. Bras d’Or, het centraal gelegen en tevens grootste meer van Cape Breton Island, is een van ‘s werelds grotere zoutwatermeren.

De bevolking van rond de 135 duizend inwoners is verdeeld over het eiland, maar vooral geconcentreerd in de westelijk gelegen plaatsen Sydney en Glace Bay.

Geschiedenis van Cape Breton Island

De oorspronkelijke bewoners van Cape Breton Island waren maritieme inboorlingen, de voorouders van de Mi’kmaq, de First Nations die het gebied bewoonden toen de eerste Europese kolonisten voet aan wal zetten. De ontdekkingsreiziger John Cabot, naar wie de beroemde Cabot Trail is vernoemd, bezocht het eiland in 1497, maar historici twijfelen aan dat gegeven.

In de zeventiende eeuw is er strijd geleverd tussen Engelse en Franse strijders om de rechten over het eiland.

Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw is de toeristische sector sterk in opkomst gekomen en met name de prachtige natuurparken en de fameuze Cabot Trail trekken toeristen van over de hele wereld naar Cape Breton Island.

Ook het historische kustplaatsje Louisbourg, dat deels is gereconstrueerd door Parks Canada is een voorname trekpleister vanwege de rijke historie uit het koloniale tijdperk. Deze National Historic Site trekt jaarlijks gemiddeld 90.000 bezoekers.


Dit bericht is donderdag 11 februari 2016 op 09:41 geplaatst en getagd met:, , Blogs, Eilanden.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »