Canada vakantie, reizen Canada, Canadaspecialist reis op maat, Canada
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Over Canada

Over Canada

Canada vakantie

Staat een Canada vakantie op je lijst om komend jaar naar toe te gaan? Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Een grote natuur beleving die met geen pen te beschrijven is.

Net als voor al onze andere bestemmingen maken wij jouw vakantie naar Canada graag op maat. Een Canada vakantie kan namelijk niet standaard zijn. Met 20 jaar ervaring krijg je precies die zekerheid die je nodig hebt voor een fantastische uitgebalanceerde vakantie naar Canada. Een op maat reis die precies aan sluit bij je wensen. Maak daarom een afspraak bij ons op kantoor (010-7144450 vraag even naar Manuel), dan stippelen we samen je Canada vakantie uit op de kaart. Einde van het gesprek weet je precies wat de kosten zijn en wanneer je kunt vertrekken.
Kijk hier vast voor al onze autorondreizen Canada. Deze Canada reizen dienen puur ter inspiratie.

Verder over je Canada vakantie

Canada is vrij lastig om kort te omschrijven. maar laten we het toch maar proberen. Het is veelzijdig land! Doordat het zo enorm groot is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Het landschap varieert van uitgestrekte toendra’s, tot eindeloze heuvellandschappen, tot steile bergruggen. Grote delen van Canada zijn nog ongerept. De 33 miljoen inwoners zijn vooral geconcentreerd in (grote) steden, voornamelijk gelegen in het zuidelijke deel van het land.

Canada is opgedeeld in tien provincies en drie territoria

Provincies:

Territoria:

TIP: Canada Vakantie

Ben je nog steeds enthousiast over een vakantie op maat naar Canada? Kijk dan hier voor al onze Canada reizen en laat je inspireren. Bel 010-7144450 voor het maken van een afspraak bij ons op kantoor zodat we je Canada vakantie kunnen bespreken!

Manuel en Robbert kunnen je als geen ander helpen na hun jaren lange omzwervingen door Canada.

Canada vakantie; absoluut doen!

 

Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Terwijl Vancouver Island en de kust van British Columbia een vochtig zeeklimaat hebben, zijn in Yukon en Noth Western Territories een toendra- en poolklimaat meer de standaard. In het binnenland heerst een landklimaat, dat in de zomer soms subtropisch aandoet. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius.
In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Naast het overweldigende natuurschoon kun je genieten van de rijke Canadese cultuur. Met name de Maritimes, de oostelijke kustprovincies, heeft een rijke historie. De subcultuur van de Acadians, de Fransen die in de zeventiende eeuw Canada koloniseerden, leeft nog altijd. Verspreid over heel Canada zijn nog altijd reservaten van First Nations, de indianen die de oorspronkelijke bewoners zijn van Canada.
Met name de oudere grote steden, zoals Ottawa, Quebec City en Montreal hebben hun historische gebouwen goed geconserveerd. Vooral Quebec is geweldige historische stad. Toronto is een jongere stad, maar herbergt ook nog prachtige gebouwen uit de achttiende en negentiende eeuw.

De bevolking van Canada is een echte smeltkroes. Vanwege de economische ontwikkelingen, vooral in de late twintigste eeuw, zijn veel migranten naar Canada gekomen en daar blijven wonen. Van de stad Vancouver wordt weleens gezegd dat de Chinezen de stad groot hebben gemaakt, vanwege hun ondernemersgeest.

Wanneer je in Canada bent is het absoluut de moeite waard met de locals te praten. Ze zullen je met trots vertellen over hun cultuur en hun gebruiken. De Canadese cultuur is erg leuk als je er een beetje mee vertrouwd bent. De Canadezen zijn regelmatig cynisch en deinzen niet terug voor regelmatig een beetje zelfspot. Een echte aanrader om vertrouwd te raken met de Canadese cultuur is het boekje Canada, een leidraad voor gewoonten & etiquette.

Vancouver: Vancouver is de grootste stad van het Westen. De stad kenmerkt zich met het bruisende stadleven, het artistieke Granville Island, een groot zakelijk centrum, de enorme haven van waaruit watervliegtuigen continu opstijgen, de stadstranden en de heerlijke oase Stanley Park, het enorme stadspark. Vancouver is een rijke, moderne stad. Opvallend is het grote percentage inwoners van etnische afkomst. Rond de 17% van de inwoners van Vancouver is van Chinese komaf. Het klimaat is een zeeklimaat en vergelijkbaar met dan in Nederland. De zusterstad van Vancouver is Coevorden (Van-coe-vor-den).

Calgary: De tweede stad van het Westen is Calgary, die met name de afgelopen twee decennia enorm is gegroeid door de exploitatie van de noordelijk gelegen oil sands, de gebieden waar olie wordt gewonnen. Calgary is een flitsende en rijke stad en dat zie je vooral goed aan de gebouwen in de binnenstad. De skyline wordt bepaald door vooral bankgebouwen en panden van oliebedrijven. De Skylon Tower (160 meter hoog) is een prachtig uitkijkpunt over de stad. En met een beetje geluk kun je bij helder weer in de verte de Rockies zien.

Toronto: In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Toronto met 2,5 miljoen inwoners niet de hoofdstad van Canada, wel de grootste. Zo’n 50% van de inwoners van Toronto is van etnische afkomst en dat maakt de stad tot een smeltkroes van culturen. Op cultureel gebied is er altijd wel iets leuks te doen in de stad, dan een festival, dan een eetfestijn of dansparade. De CN Tower is natuurlijk de bekendste attractie om te bezoeken, maar breng ook zeker een bezoek aan een van de talloze musea of relax lekker in een van de vele stadsparken.

Ottawa: Ottawa is de hoofdstad van Canada en huisvest ook het parlementsgebouw. Een bezoek aan Parliament Hill is dan ook een must wanneer je Ottawa bezoekt. Aanschouw de wisseling van de wacht of neem deel aan een rondleiding door het parlementsgebouw, waarbij je de staatsbibliotheek kunt bezichtigen. Een andere prachtige attractie gedurende de zomermaanden is de sensationele lasershow die wordt geprojecteerd op het parlementsgebouw. Bekijk een preview van de lasershow in deze video. Karakteristiek is ook het Rideau Canal, dat door de stad loopt, met zijn talloze sluisjes. En vergeet in Ottawa op St. George Street niet om de beste Beavertails (nationale deeglekkernij) van het land te proeven.

Montreal: Montreal ligt in tegenstelling tot Toronto en Ottawa, in de Franstalige provincie Quebec. De stad heeft een rijke historie en dat zie je dan ook in het oude stadscentrum. Breng ook zeker een bezoek aan de Jean-Talon Farmers Market en Mount Royal, een heuvel van waaraf je een geweldig uitzicht hebt over de stad.

Quebec City: Quebec city is de hoofdstad van de gelijknamige, Canadese provincie. De stad wordt gekarakteriseerd door de prachtige oude stadmuren en de rijke historie die teruggaat naar de tijd van de eerste Franse kolonisten in 1535. Prachtig om te bezichtigen zijn de historische City Hall en parlementsgebouw van de provincie Quebec. Laat je rondleiden over de schitterende stadsmuren en slenter door de prachtige oude straatjes in het oude centrum.

Canada is een geweldig land dat enorm veelzijdig is, mede door de enorme oppervlakte die het beslaat. Uiteenlopende landschappen en klimaten zorgen dat het land voor iedereen wel iets te bieden heeft. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de natuur, cultuurliefhebbers zullen hun heil vinden in de prachtige steden die Canada huisvest.

Om je keuze voor een prachtige reis naar Canada nog beter te ondersteunen, willen we je graag verwijzen naar de reisverslagen die onze klanten met ons hebben gedeeld. Ook de fotopagina kan je een goede indruk geven van de prachtige natuur die je in Canada kunt vinden. Kies je voor het Westen, Noorden of toch het Oosten? Twijfel je? Schroom niet om contact met ons op te nemen, zodat we je goed kunnen voorlichten.

Deel deze pagina:

  • Peggy's Cove fishing village near Halifax, Canada
  • Niagara Falls

ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »