Over West-Canada - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Over West-Canada

West-Canada bestaat uit een viertal provincies: British Columbia, Alberta, Yukon en Northwest Territories. Verreweg de meeste aantrekkingskracht van deze vier provincies, hebben British Columbia en Alberta. De imposante Rocky Mountains, de wilde rivieren en de prachtige weidsheid spreken in reiscatalogi tot de verbeelding. In werkelijkheid overtreffen ze vaak zelfs nog de verwachting.

Northwest Territories

Northwest Territories is 32 keer zo groot als Nederland, maar heeft slechts 43.500 inwoners, waarvan 40% in de stad Yellowknive woont. Het Westen van deze provincie is bergachtig, want daar liggen de Rockies, maar naar het Noorden en Oosten wordt het landschap vlakker. Northwest Territories heeft een aantal nationale en provinciale parken die absoluut de moeite zijn om te bezoeken. Nahanni National Park Reserve is een nationaal park dat een vermelding heeft op de UNESCO World Heritage.

Yukon

De provincie Yukon Is de meest Noordwestelijk gelegen Canadese provincie en grenst aan de westkant aan de Amerikaanse provincie Alaska. Ook Yukon is bijzonder dun bevolkt: nog geen 0,1 inwoner per vierkante kilometer. De provincie wordt doorkruist door de Yukon River die uiteindelijk in het uiterste Westen van Alaska in de oceaan uitmondt. Het Zuiden van de Yukon wordt gekarakteriseerd door de talloze door gletsjer gevoede bergmeertjes.

British Columbia

British Columbia, kortweg BC, staat vooral bekend om de prachtige natuur. Grillige bergen, snelstromende rivieren en prachtige vergezichten zijn typerend voor het landschap. Het voor de kust gelegen Vancouver Island is een eiland met een overweldigend natuurschoon en heeft een bijna subtropisch klimaat in de zomer. Het eiland heeft eeuwenoude regenwouden, maar ook eindeloze zandstranden aan de Pacifische kust.

Alberta

Alberta is de provincie waar de meeste toeristen hun hart verliezen. De provincie wordt in het Westen geflankeerd door de hoge Rocky Mountains. Ten Westen van de Rockies verandert het terrein drastisch: de Great Plains, een gigantisch prairiegebied dat zich honderden kilometers naar het Oosten uitstrekt, tot in de middelste provincies Manitoba en Saskatchewan. Typerend voor Alberta zijn prachtige Icefields Parkway, de blauwe bergmeren en de vele wilde dieren.

West-Canada

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »