Oost-Canada - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Oost-Canada

Oost-Canada

Oost-Canada bestaat uit vier provincies in het noordoosten van Canada: Nova Scotia, New Brunswick, Newfoundland & Labrador en Prince Edward Island (deze vier provincies worden ook wel ‘The Maritimes’ genoemd), en de twee grote provincies Ontario en Québec. De maritieme regio is minder bekend dan bijvoorbeeld British Columbia in het westen, maar doet zeker niet onder als het gaat om natuurschoon, bereikbaarheid, schilderachtige dorpjes en heerlijke lokale gerechten. Ook Ontario en Québec hebben verrassend veel te bieden. IJsberen en grizzlyberen kom je er niet tegen, maar zwarte beren, elanden, herten, lynxen, stekelvarkens, bevers en tal van kleine knaagdieren des te meer. Het harde gesteente van het Canadese Schild, de Niagara Falls, bruisende steden zoals Toronto, Montréal, Ottawa en het ommuurde Québec City en het zonnige klimaat zijn maar een paar zaken die het reizen naar dit deel van de wereld meer dan de moeite waard maken.

Prince Edward Island

Deze kleinste provincie bestaat uit een hoofdeiland met wat kleinere eilanden er omheen. Een bijna 13 kilometer lange brug (Confederation Bridge) verbindt Prince Edward Island met de provincie New Brunswick. Een indrukwekkende rit op zo’n 40 meter boven het water. De provinciehoofdstad is Charlottetown. Een zacht klimaat, uitgestrekte stranden, ruige zoutmoerassen, grillige klippen en gloeiende heuvels kenmerken dit eiland.

Nova Scotia

Deze provincie, met als hoofdstad Halifax, wordt verbonden aan New Brunswick door een landengte van 24 kilometer en men leeft er nog steeds van de bosbouw uit de enorme bossen die er zijn en de visserij. Een aantal hoogtepunten die een bezoekje meer dan waard zijn, zijn Peggy’s Cove (pittoresk vissersdorp met de bekendste vuurtoren), Lunenberg (de gehele stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO) en Cape Breton Island (indrukwekkende kustweg).

New Brunswick

New Brunswick is de enige provincie van Canada die officieel tweetalig is. De provincie kenmerk zich door moerassen, meren en eindeloze dichte bossen. Het merendeel van de toeristen wordt aangetrokken door de kust, het lekkere eten en de enorme getijdenverschillen. In de Bay of Fundy komen de steile rotskusten bloot te liggen en krijg je een indruk van de spectaculaire getijdenverschillen die wel tot 18 meter kunnen oplopen.

Newfoundland & Labrador

De provincie Newfoundland & Labrador wordt gescheiden door de Straat van Belle Isle. De provinciehoofdstad, St. John’s, ligt in het oosten van Newfoundland. De natuur van dit deel van Canada is nog ongerept. Je vindt hier hoogvlakten, de eerste Vikingnederzetting in Noord-Amerika (L’Anse aux Meadows) en uitgestrekte bossen waar de Kariboes, elanden en zwarte beren leven.

Ontario

Ontario is de meest dichtbevolkte provincie van Canada, maar als je er bent, krijg je alles behalve het gevoel dat het er druk is. Het overgrote deel van de bevolking, ongeveer 80%, woont in de zogenaamde ‘Golden Horseshoe’, de vruchtbare driehoek tussen Lake Ontario, Lake Erie en Lake Huron. Ontario heeft veel natuurparken zoals Point Pelee National Park bekend van het oerbos met walnotenbomen, rode ceders en zilveresdoorns en Algonquin Provincial Park, bekend van het vele wild en slechts drie uur rijden vanuit Toronto.

Québec

Québec is de grootste Canadese provincie met ruim 7,8 miljoen inwoners en 80% daarvan is Franstalig. In de provincie kom je nog kolossale katholieke kerken en typische Normandische style huizen tegen in eeuwenoude boerendorpjes. Het landschap wordt gedomineerd door meren en rotsen die door de ijstijdgletsjers rond zijn geslepen en zijn meegevoerd.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »