Canada reizen vakantie specialist camperreizen autoreizen Canadareizen
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Canadareizen

Canadareizen

Canadareizen

Welkom bij Canadareizen, hét reisbureau voor iedereen die op vakantie wil naar Canada! Wij zijn een kleine gespecialiseerde reisorganisatie en kunnen je als geen ander adviseren over dit fascinerende land met zijn prachtige ongerepte natuurgebieden en natuurparken. Als je het ons vraagt is Canada één van de mooiste landen ter wereld.

Waarom boeken bij Canadareizen?

Vaak is het doel in een keer zo veel mogelijk te zien. Canada is een groot land. Voor veel reizigers kunnen de grote afstanden een deel van het vakantieplezier bederven. Je komt met veel indrukken thuis en bent eigenlijk weer aan vakantie toe. Onze reizen verschillen op dat gebied van andere in Canada reizen gespecialiseerde reisorganisaties. Ons uitgangspunt is: reizen in een rustig tempo en zoveel mogelijk van je omgeving ontdekken. “Mis ik dan niet veel?” is een vraag die ons veel wordt gesteld. Het antwoord is NEE. Wij brengen je juist op die plekken die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken, rustig gelegen, uit de drukte van het toerisme. “Sla je dan de belangrijkste en bekendste bezienswaardigheden over?” Het antwoord is wederom NEE, wij adviseren je de trekpleisters op een ander tijdstip van de dag te bezoeken. Die zorg en aandacht geven wij je!. We vinden het leuk om onze ervaring met je te delen, dat is ons werk, dat is onze passie!

Bij je boeking bij Canadareizen krijg je:

De reisgids ”Canada”, je Nederlandstalige routebeschrijving, de wegenkaart van Canada en brochures en informatie specifiek op je reis afgestemd.
Kom eens langs op ons gezellige kantoor in de buurt van Rotterdam. Wel eerste een afspraak maken! Bel (010-7144450) of mail (info@canadareizen.eu) ons voor het maken van een afspraak en wij helpen je graag verder met een passend advies voor je op maat reis naar Canada.

Autorondreizen in Oost-Canada

Autorondreizen in West-Canada

Camperreizen in West-Canada

 

Tot ziens, Manuel en Robbert

Canada-map

Canadareizen_wit8grond

Oost-Canada bestaat uit vier provincies in het noordoosten van Canada: Nova Scotia, New Brunswick, Newfoundland & Labrador en Prince Edward Island (deze vier provincies worden ook wel ‘The Maritimes’ genoemd), en de twee grote provincies Ontario en Québec. De maritieme regio is minder bekend dan bijvoorbeeld British Columbia in het westen, maar doet zeker niet onder als het gaat om natuurschoon, bereikbaarheid, schilderachtige dorpjes en heerlijke lokale gerechten. Ook Ontario en Québec hebben verrassend veel te bieden. IJsberen en grizzlyberen kom je er niet tegen, maar zwarte beren, elanden, herten, lynxen, stekelvarkens, bevers en tal van kleine knaagdieren des te meer. Het harde gesteente van het Canadese Schild, de Niagara Falls, bruisende steden zoals Toronto, Montréal, Ottawa en het ommuurde Québec City en het zonnige klimaat zijn maar een paar zaken die het reizen naar dit deel van de wereld meer dan de moeite waard maken.

Prince Edward Island

Deze kleinste provincie bestaat uit een hoofdeiland met wat kleinere eilanden er omheen. Een bijna 13 kilometer lange brug (Confederation Bridge) verbindt Prince Edward Island met de provincie New Brunswick. Een indrukwekkende rit op zo’n 40 meter boven het water. De provinciehoofdstad is Charlottetown. Een zacht klimaat, uitgestrekte stranden, ruige zoutmoerassen, grillige klippen en gloeiende heuvels kenmerken dit eiland.

Nova Scotia

De provincie (met als hoofdstad Halifax) van waaruit in veel gevallen Deze provincie, met als hoofdstad Halifax, wordt verbonden aan New Brunswick door een landengte van 24 kilometer en men leeft er nog steeds van de bosbouw uit de enorme bossen die er zijn en de visserij. Een aantal hoogtepunten die een bezoekje meer dan waard zijn, zijn Peggy’s Cove (pittoresk vissersdorp met de bekendste vuurtoren), Lunenberg (de gehele stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO) en Cape Breton Island (indrukwekkende kustweg).

New Brunswick

New Brunswick is de enige provincie van Canada die officieel tweetalig is. De provincie kenmerk zich door moerassen, meren en eindeloze dichte bossen. Het merendeel van de toeristen wordt aangetrokken door de kust, het lekkere eten en de enorme getijdenverschillen. In de Bay of Fundy komen de steile rotskusten bloot te liggen en krijg je een indruk van de spectaculaire getijdenverschillen die wel tot 18 meter kunnen oplopen.

Newfoundland & Labrador

De provincie Newfoundland & Labrador wordt gescheiden door de Straat van Belle Isle. De provinciehoofdstad, St. John’s, ligt in het oosten van Newfoundland. De natuur van dit deel van Canada is nog ongerept. Je vindt hier hoogvlakten, de eerste Vikingnederzetting in Noord-Amerika (L’Anse aux Meadows) en uitgestrekte bossen waar de Kariboes, elanden en zwarte beren leven.

Ontario

Ontario is de meest dichtbevolkte provincie van Canada, maar als je er bent, krijg je alles behalve het gevoel dat het er druk is. Het overgrote deel van de bevolking, ongeveer 80%, woont in de zogenaamde ‘Golden Horseshoe’, de vruchtbare driehoek tussen Lake Ontario, Lake Erie en Lake Huron. Ontario heeft veel natuurparken zoals Point Pelee National Park bekend van het oerbos met walnotenbomen, rode ceders en zilveresdoorns en Algonquin Provincial Park, bekend van het vele wild en slechts drie uur rijden vanuit Toronto.

Québec

Québec is de grootste Canadese provincie met ruim 7,8 miljoen inwoners en 80% daarvan is Franstalig. In de provincie kom je nog kolossale katholieke kerken en typische Normandische style huizen tegen in eeuwenoude boerendorpjes. Het landschap wordt gedomineerd door meren en rotsen die door de ijstijdgletsjers rond zijn geslepen en zijn meegevoerd.

Autorondreizen met vooraf geboekte hotels, lodges en cabins

Door Canada reizen met een huurauto is een zeer comfortabele manier van reizen en ook voor al onze autorondreizen in Canada geldt: veel zien in een rustig tempo. Er is genoeg tijd onderweg voor kortere wandelingen, fotostops, inkopen doen voor de lunch, plaspauzes en gewoon stilletjes genieten van een bijzondere plek onderweg. Voor dagwandelingen en dagexcursies kun je beter een extra dag inlassen. Wij hebben in deze brochure een aantal autorondreizen samengesteld die je langs de hoogte punten van West-Canada brengen.

Wat is inbegrepen?

De prijzen van de autorondreizen zijn inclusief autohuur en accommodaties en in veel gevallen inclusief ferry’s en excursies. De vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Natuurlijk kunnen en willen wij die voor je reserveren en vaak kunnen we het vliegticket voor een beter tarief aanbieden dan dat je zelf op internet hebt gevonden. Icelandair, KLM, Air Canada en Airtransat zijn maatschappijen die meerdere keren per week in het hoogseizoen naar Canada vliegen.
Bij elke autorondreis hoort een uitgebreid informatiepakket met veel tips, de beste wegenkaart, de Dominicus-reisgids Canada en een gedetailleerde Nederlandstalige routebeschrijving.

De huurauto

Je ontvangt de huurauto al op het vliegveld en levert deze daar na afloop ook weer in. De routes zijn zó gekozen dat je binnen de mogelijkheden en het tijdsbestek langs de mooiste plekjes komt en het meeste uit de reis haalt. De afstanden per dag liggen meestal zo rond de 200 kilometer. Natuurlijk mag je van de route afwijken, maar de overnachtingsplaatsen liggen vast. De wegen in Canada zijn uitstekend en vrijwel overal ligt asfalt. Je hebt hiervoor geen 4WD nodig.

Accommodatie

De zeer comfortabele accommodaties waar je bij onze autorondreizen zult verblijven, liggen op prachtige locaties. In gezellige dorpjes, in landelijke gebieden en midden in de natuur, bijvoorbeeld in het bos of aan de oever van één van Canada’s vele schitterende meren en in sommige gevallen zelfs óp het water. Veel van de lodges en cabins hebben een open haard, zodat u ’s avonds bij het vuur gezellig kunt nagenieten van al het moois dat u die dag heeft gezien. Ontbijt is niet inbegrepen.

Vertrekdata

Van april tot en met september is de beste periode om je reis naar Canada te plannen en over het algemeen geldt dat je minimaal 15 dagen moet uittrekken voor je vakantie. Er zijn geen vaste vertrekdagen voor onze autorondreizen.

Reizen op maat

Heb je zelf een route ingedachte die langs een specifieke bezienswaardigheid komt of misschien wel langs vrienden en/of familie, dan passen we graag de route voor je aan. Mail of bel ons gerust!

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »