Bijzondere plekken West-Canada Archives - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Blogs
  •  » Bijzondere plekken West-Canada

Bijzondere plekken West-Canada

Medicine Lake Alberta

Medicine Lake, Alberta

Medicine Lake is gelegen in Jasper National Park, Alberta, Canada. Het ligt op ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van het stadje Jasper, Alberta. Medicine Lake is ongeveer 7 km lang en is een relatief ondiep meer. Het meer ligt langs de weg van Jasper naar Maligne Lake. Geologie van Medicine... Lees bericht »
Horseshoe Lake Jasper Alberta

Horseshoe Lake, Jasper, Alberta

Horseshoe Lake is een klein, hoefijzervormig bergmeertje, dat op zo’n 20 minuten rijden ligt onder Jasper, Alberta, vlak langs de Icefields Parkway. Aangezien het niet duidelijk staat aangegeven, is enige oplettendheid geboden om dit schitterende meertje te kunnen bezoeken. Vanaf de parkeerplaats... Lees bericht »
Quadra Island British Columbia

Quadra Island, British Columbia

Quadra Island ligt voor de kust van British Columbia, tussen Vancouver eiland en de kust van British Columbia. Het maakt deel uit van de Discovery-eilanden, gelegen binnen het Strathcona Regional District. Van het uiterste noordelijke tot het uiterst zuidelijke punt is Quadra Island ongeveer 35... Lees bericht »
Ucluelet Vancouver Island

Ucluelet, Vancouver Island

Ucluelet is een klein dorp met een bevolking van 1.627 inwoners aan de westkust van Vancouver Island in British Columbia.  In de inheemse Nootka-taal betekent Ucluelet "mensen van de veilige haven". Het dorpje is gelegen op 288 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad van Vancouver Island,... Lees bericht »
Telegraph Cove, Vancouver Island

Telegraph Cove, Vancouver Island

Telegraph Cove is een gemeenschap van ongeveer 20 inwoners in het noordelijk deel van Vancouver Island in British Columbia. Het ligt op ongeveer 210 kilometer ten noordwesten van Campbell River en zo'n 35 kilometer van Port Hardy, de vertrekplaats van de veerboot door de Inside Passage. Het... Lees bericht »
Millennium Trail Whitehorse Yukon

Millennium Trail, Whitehorse, Yukon Territory

De Millennium Trail is een recreatieve wandelbestemming die gelegen is in Whitehorse, Yukon Territory, Canada. De Millennium loopbrug en  de oever van de Yukon River zijn de ideale manier om Whitehorse te bewonderen, terwijl je geniet van de machtige Yukon River. De 5 kilometer lange route is... Lees bericht »
Mackenzie River, Nortwest Territories

De Mackenzie River, de langste en grootste rivier van Canada

De Mackenzie River is het grootste en langste riviersysteem van Canada. Er is maar één rivier in Noord-Amerika met een groter stroomgebied en dat is de Mississippi in de VS. Deze lange rivier stroomt voor het grootste gedeelte door de uitgestrekte, geïsoleerde bossen en toendra van de Northwest... Lees bericht »
Forty Mile Yukon goudzoekers

Forty Mile, de ghost town van de Yukon

Forty Mile is ook wel bekend als de oudste stad van Canada's Yukon. De stad werd opgericht in 1886 op de plaats waar de Forty Mile River samenvloeit met de Yukon River. In het laatste decennium van de negentiende eeuw zochten veel goudzoekers hun heil in deze regio. Tijdens de grote goudkoorts... Lees bericht »
Zalmtrek periode locaties

Zalmtrek, de beste periode en locaties in British Columbia

De jaarlijkse zalmtrek is voor vele toeristen aanleiding voor een vakantie in Canada. De vraag die wij vaak krijgen is wanneer dan de beste tijd is en welke regio dan de meeste kans geeft om dit prachtige schouwspel te aanschouwen. Zalm paait in zoet water, meestal in riviertjes en beken. Veel... Lees bericht »
Stanley Park Vancouver

Stanley Park, oase in de stad Vancouver

Stanley Park is een openbaar stadspark in Vancouver, British Columbia. Het 1.001 hectare grote park wordt vrijwel geheel omgeven door het water van de Vancouver Harbour en de English Bay. Dwars door het park loopt de Lions Gate Bridge Road, die het noordelijke en het zuidelijke deel van de stad met... Lees bericht »

ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »