Bijzondere plekken Oost-Canada Archives - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Blogs
  •  » Bijzondere plekken Oost-Canada

Bijzondere plekken Oost-Canada

Gore Bay Manitoulin Island

Manitoulin Island, Ontario

Manitoulin Island is een eiland in Lake Huron in de provincie Ontario. Het is het grootste zoetwatermeer eiland ter wereld. De oudste archeologische vondsten van de First Nations op het eiland dateren van 10.000 jaar terug. De naam Manitoulin Island is via het Frans verengelst vanuit de... Lees bericht »
Mahone Bay, Nova Scotia

Mahone Bay, Nova Scotia

Mahone Bay is een klein stadje, gelegen aan de zuidoostkust van de Canadese provincie Nova Scotia. Het ligt vlakbij het stadje Lunenburg op ongeveer een uur rijden van Halifax. Het kleine vissersstadje is bijzonder geschikt om te bezoeken bij een dagtrip, waarbij je ook het prachtige Lunenburg... Lees bericht »
Lunenburg, Nova Scotia

Lunenburg, Nova Scotia

Lunenburg is een Canadees havenstadje in Lunenburg County, Nova Scotia. Het stadje is gelegen om zo’n vijf kwartier rijden ten zuidwesten van de stad Halifax en ten westen van het nabijgelegen plaatsje Mahone Bay. De historische stad werd in 1995 door de Verenigde Naties (UNESCO) aangewezen... Lees bericht »
Niagara Falls, Ontario

Niagara Falls, Ontario

Niagara Falls is de verzamelnaam voor de drie watervallen die de grens tussen Ontario, Canada en de staat New York, Verenigde Staten markeren. De drie watervallen hebben alle drie een andere naam. Van groot naar klein: de Canadese Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls, een... Lees bericht »
Peggy’s Cove, Nova Scotia

Peggy’s Cove, Nova Scotia

Peggy’s Cove is een kleine, schilderachtige gemeenschap, gelegen aan de oostelijke oever van St. Margarets Bay, vlakbij Halifax, Nova Scotia. Het beroemde icoon van het dorpje is de Peggy’s Point Lighthouse, gebouwd in 1868. Jaarlijks trekt dit prachtige, kleine dorpje, tienduizenden toeristen,... Lees bericht »
Digby, Nova Scotia

Digby, Nova Scotia

Digby is een Canadees stadje in het zuidwesten van de provincie Nova Scotia. Het stadje is gelegen aan de westelijke oever van het Annapolis Basin in de buurt van de Digby Gut, de smalle doorgang  die het bassin aansluit op de Bay of Fundy. Het gezellige stadje is beroemd vanwege de vissersvloot... Lees bericht »
Petitcodiac River, New Brunswick

De Petitcodiac River/Chocolate River, New Brunswick

De Petitcodiac River, informeel ook wel bekend als de Chocolate River, is een Canadese rivier in het zuidoosten van de provincie New Brunswick. De rivier stroomt over een lengte van 79 kilometer door het landschap tot hij bij de Hopewell Rocks in de Shepody Bay uitkomt, die deel uitmaakt van de Bay... Lees bericht »
Bay of Fundy Hopewell Rocks getijdenverschillen

Bay of Fundy, de grootste getijdenverschillen ter wereld

De Bay of Fundy is een baai aan de Atlantische kust, gelegen tussen de Canadese provincies New Brunswick en Nova Scotia. Een heel klein deel van de baai tipt de Amerikaanse staat Maine aan. In het verleden werd de baai ook wel French Bay/Baie francaise genoemd door de ontdekkingsreiziger en... Lees bericht »
Tiling, Newfoundland toeristische trekpleisters

Newfoundland: de top 8 toeristische trekpleisters

Newfoundland en Labrador is de meest westelijke provincie van Canada. Het gevarieerde landschap kenmerkt zich door kronkelende fjorden, scherpe kliffen, heide, meren en zachte valleien, allemaal gevormd onder invloed van de laatste ijstijd. Het eiland Newfoundland ligt het meest oostelijk en is... Lees bericht »
Anne of Green Gables

Ann of Green Gables, Prince Edward Island

Toen de roman van Anne of Green Gables werd gepubliceerd in 1908, konden de meeste mensen alleen maar dromen van een bezoek aan de magische omgeving waarin zich dit verhaal afspeelt. Het boek over Ann of Green Gables werd populair over de hele wereld. Waarschijnlijk heeft vrijwel niemand van de... Lees bericht »

ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »