Algemeen Archives - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Blogs
  •  » Algemeen

Algemeen

Toronto attracties activiteiten

Toronto, 5 attracties in deze stad van culturen

Om een goed overzicht van de stad Toronto, Ontario te krijgen is de CN Tower de aangewezen plek, letterlijk en figuurlijk. Bij de aankomst met het vliegtuig torent de CN-Tower als een baken hoog boven de stad uit. Wanneer je Toronto bezoekt, met of zonder kinderen, je hoeft je geen moment druk... Lees bericht »
Wijnen van Canada Okanagan Valley

De wijnen van Canada

De wijnen van Canada genieten wereldwijd bekendheid. En hoewel de meeste wijndrinkers niet direct aan Canada zullen denken als een wijnland, komen er verrassend goede wijnen vandaan. De oost- en de westkust van Canada liggen maar liefst 7.821 kilometer bij elkaar en het zou zeer sterk zijn als... Lees bericht »
Klondike Goudkoorts 1899

Beleef de Klondike Goudkoorts

Klondike is eigenlijk maar op één manier bekend: vanwege de enorme goudkoorts van eind negentiende eeuw. Nadat het eerste goud in de regio was gevonden, overspoelden duizenden goudzoekers de regio Dawson City en Klondike in de Yukon Territory en maakten er een gonzende stad van. Op de... Lees bericht »
Indian Summer in Canada

Indian Summer in Canada

De Indian Summer in Canada is een fenomeen waar jaarlijks veel toeristen op af komen. De prachtige kleuren van de bomen brengen menigeen in vervoering. De beste periode om dit prachtige natuurlijke fenomeen te aanschouwen is uiteraard het najaar. De Indian Summer in Canada De Indian Summer is in... Lees bericht »
Vakantie naar Canada tips

7 Belangrijke tips voor je vakantie naar Canada

Wanneer je op vakantie naar Canada gaat, is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Voor zo'n droomreis is het belangrijk dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Om je goed voor te bereiden op je reis hebben we voor jou een lijstje gemaakt met zaken waarmee je zeker... Lees bericht »
Greenspond vakantie naar Newfoundland

6 Redenen om op vakantie naar Newfoundland te gaan

Een vakantie naar Newfoundland is absoluut de moeite waard als je van natuur houdt, maar ook cultuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. De meest oostelijke provincie van Canada wordt ook wel Canada's "The Rock" genoemd. Het eiland dat noordoostelijk ligt van Cape Breton, Nova Scotia, is een... Lees bericht »
Vakantie in Canada

12 redenen voor een vakantie in Canada

Als je geniet van steile bergpieken, blauwe gletsjermeren en afgelegen lodges in de wildernis, is een vakantie in Canada een absolute aanrader! Of je nu van skiën houdt of liever de wandelschoenen aantrekt, het maakt niet uit, want het enorme landoppervlak van Canada met uiteenlopende klimaten... Lees bericht »
Wandelroutes in Canada

De 9 mooiste wandelroutes in Canada

De 8 mooiste wandelroutes van Canada maken slechts een uiterst klein deel uit van de vele duizenden routes die het enorme land te bieden heeft. En misschien zijn het voor jou wel helemaal niet de mooiste wandelroutes. Dat is natuurlijk persoonlijk. De mooiste wandelroutes in Canada In onderstaand... Lees bericht »
Trans Canada Highway

8 Feiten over de Trans Canada Highway

De Trans Canada Highway is de langste snelweg ter wereld en strekt zich uit van St. John’s op Newfoundland naar Victoria op Vancouver Island in British Columbia. De Trans Canada Highway leidt door alle zuidelijke provincies van het land, en bijzonder…ook over Prince Edward Island, maar daarover... Lees bericht »
Skivakantie in Canada

Inukshuk, een symbool van Canada

Een Inukshuk is een richtingaanwijzer of mijlpaal die van oorsprong door de Inuit uit het Canadese noordpoolgebied werd gebruikt. Een Inukshuk wordt gemaakt van een stapel stenen en speelt een belangrijke rol bij de navigatie over de toendra. Letterlijk betekent de naam ‘iemand was hier’. De... Lees bericht »

ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »