Blogs Archives - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Blogs

Blogs

Medicine Lake Alberta

Medicine Lake, Alberta

Medicine Lake is gelegen in Jasper National Park, Alberta, Canada. Het ligt op ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van het stadje Jasper, Alberta. Medicine Lake is ongeveer 7 km lang en is een relatief ondiep meer. Het meer ligt langs de weg van Jasper naar Maligne Lake. Geologie van Medicine... Lees bericht »
Gore Bay Manitoulin Island

Manitoulin Island, Ontario

Manitoulin Island is een eiland in Lake Huron in de provincie Ontario. Het is het grootste zoetwatermeer eiland ter wereld. De oudste archeologische vondsten van de First Nations op het eiland dateren van 10.000 jaar terug. De naam Manitoulin Island is via het Frans verengelst vanuit de... Lees bericht »
Mahone Bay, Nova Scotia

Mahone Bay, Nova Scotia

Mahone Bay is een klein stadje, gelegen aan de zuidoostkust van de Canadese provincie Nova Scotia. Het ligt vlakbij het stadje Lunenburg op ongeveer een uur rijden van Halifax. Het kleine vissersstadje is bijzonder geschikt om te bezoeken bij een dagtrip, waarbij je ook het prachtige Lunenburg... Lees bericht »
Lunenburg, Nova Scotia

Lunenburg, Nova Scotia

Lunenburg is een Canadees havenstadje in Lunenburg County, Nova Scotia. Het stadje is gelegen om zo’n vijf kwartier rijden ten zuidwesten van de stad Halifax en ten westen van het nabijgelegen plaatsje Mahone Bay. De historische stad werd in 1995 door de Verenigde Naties (UNESCO) aangewezen... Lees bericht »
Horseshoe Lake Jasper Alberta

Horseshoe Lake, Jasper, Alberta

Horseshoe Lake is een klein, hoefijzervormig bergmeertje, dat op zo’n 20 minuten rijden ligt onder Jasper, Alberta, vlak langs de Icefields Parkway. Aangezien het niet duidelijk staat aangegeven, is enige oplettendheid geboden om dit schitterende meertje te kunnen bezoeken. Vanaf de parkeerplaats... Lees bericht »
Quadra Island British Columbia

Quadra Island, British Columbia

Quadra Island ligt voor de kust van British Columbia, tussen Vancouver eiland en de kust van British Columbia. Het maakt deel uit van de Discovery-eilanden, gelegen binnen het Strathcona Regional District. Van het uiterste noordelijke tot het uiterst zuidelijke punt is Quadra Island ongeveer 35... Lees bericht »
Niagara Falls, Ontario

Niagara Falls, Ontario

Niagara Falls is de verzamelnaam voor de drie watervallen die de grens tussen Ontario, Canada en de staat New York, Verenigde Staten markeren. De drie watervallen hebben alle drie een andere naam. Van groot naar klein: de Canadese Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls, een... Lees bericht »
Ucluelet Vancouver Island

Ucluelet, Vancouver Island

Ucluelet is een klein dorp met een bevolking van 1.627 inwoners aan de westkust van Vancouver Island in British Columbia.  In de inheemse Nootka-taal betekent Ucluelet "mensen van de veilige haven". Het dorpje is gelegen op 288 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad van Vancouver Island,... Lees bericht »
Toronto attracties activiteiten

Toronto, 5 attracties in deze stad van culturen

Om een goed overzicht van de stad Toronto, Ontario te krijgen is de CN Tower de aangewezen plek, letterlijk en figuurlijk. Bij de aankomst met het vliegtuig torent de CN-Tower als een baken hoog boven de stad uit. Wanneer je Toronto bezoekt, met of zonder kinderen, je hoeft je geen moment druk... Lees bericht »
Telegraph Cove, Vancouver Island

Telegraph Cove, Vancouver Island

Telegraph Cove is een gemeenschap van ongeveer 20 inwoners in het noordelijk deel van Vancouver Island in British Columbia. Het ligt op ongeveer 210 kilometer ten noordwesten van Campbell River en zo'n 35 kilometer van Port Hardy, de vertrekplaats van de veerboot door de Inside Passage. Het... Lees bericht »

ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »