Beleef de Klondike Goudkoorts - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Beleef de Klondike Goudkoorts

Klondike is eigenlijk maar op één manier bekend: vanwege de enorme goudkoorts van eind negentiende eeuw. Nadat het eerste goud in de regio was gevonden, overspoelden duizenden goudzoekers de regio Dawson City en Klondike in de Yukon Territory en maakten er een gonzende stad van. Op de hoogtijdagen van de Klondike goudkoorts waren er 30.000 gelukszoekers op de Klondike regio afgekomen, waardoor er zelfs een hongersnood was ontstaan.

In reactie hierop kwamen in hun kielzog vele ondernemers naar de regio om de goudzoekers te voorzien van faciliteiten. Al snel volgden de Mounties, werden er kruidenierswinkels en saloons geopend, nachtclubs en whiskystokerijen, allemaal om de vele goudzoekers te voorzien van voedsel, vermaak en gemak.

Als je denkt dat uit Klondike in de loop der tijd een bruisende stad is ontstaan, dan heb je het mis. Tegenwoordig is Klondike niet meer dan een gehuchtje waar je zo langs zou rijden. Toch is het stadje nog steeds absoluut de moeite waard om te bezoeken vanwege de enorme culturele waarde. Het is een openluchtmuseum geworden met volop cultureel erfgoed en waar de oude verhalen door de straten waaien.

Duik in de historie van de Klondike goudkoorts

Stap honderdtwintig jaar terug in de tijd en beleef de euforie van de Klondike goudkoorts. Bewandel de stoffige promenades, breng een bezoek aan een dancehall waar nog steeds de cancan wordt gedanst en lees de werken van Robert Service en Jack London. Geniet van echte Klondike gastvrijheid en ontmoet de Hän bevolking, de oorspronkelijke bewoners van de regio. Volg de Trail of ’98 naar het historische Dawson City, een nabij gelegen goudzoekersstadje dat barst van het erfgoed en de attracties.

Beleef de Klondike goudkoorts zelf

In de regio zijn diverse ondernemingen die je de Klondike goudkoorts zelf kunnen laten beleven. Zeer leuke excursie voor gezinnen. Zoek zelf met een pannetje naar goud en laat je beeldend informeren door een van de gidsen die je mee terugneemt naar de tijd van de Klondike goudkoorts. Een impressie van de omgeving zie je in deze video.

Bekijk onze reis “In de voetsporen van de goudzoekers”.

 

 


Dit bericht is maandag 15 februari 2016 op 07:20 geplaatst en getagd met:, , Algemeen, Blogs.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »