Athabasca Falls - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Athabasca Falls

Zo’n 30 kilometer ten zuiden van het bergstadje Jasper in het deel van Alberta in de Canadese Rocky Mountains, ligt de Athabasca Falls, een waterval in de bovenloop van de Athabasca River. De watervallen liggen op een steenworp afstand van de Icefields Parkway, de weg die Banff National Park en Jasper National Park met elkaar verbindt.

Athabasca Falls is een enorm krachtige, schilderachtige waterval, die niet zo zeer spectaculair is vanwege de hoogte, maar meer om de hoeveelheid water  en de kracht waarmee het water zich in de kloof stort. De rivier ‘valt’ over een laag van hard kwartsiet en door het zachtere kalksteen verder beneden, heeft de waterval een korte, diepe kloof uitgesleten.

De waterval kan veilig worden bekeken en gefotografeerd vanuit verschillende hoeken, waarbij uitkijkplatforms zijn aangebracht. Athabasca Falls is eenvoudig bereikbaar vanaf de nabijgelegen parkeerplaats, die op een paar honderd meter gelegen is van de Icefields Parkway.

Onderaan de Athabasca Falls beginnen veel raft tours, een populaire bezigheid voor veel toeristen.

Feiten over Athabasca Falls

  • Athabasca Falls is een klasse 5 waterval, met een hoogte van 24 meter en een breedte van 18 meter.
  • Het gesteente van de waterval bestaat voornamelijk uit kwartsiet en kalksteen in de lager gelegen delen.
  • De waterval is gelegen in Jasper National Park, dat een nationaal park werd in 1930, en er wordt gezegd dat het de krachtigste waterval is in de Canadese Rocky Mountains.
  • Langs de waterval en de korte canyon is in totaal 1 kilometer van wandelpaden, trappen en uitkijkplatforms aangelegd om de waterval te kunnen bewonderen. De veiligheidsbarrière mag niet worden overschreden, omdat er in het verleden diverse doden zijn gevallen door de gladde gesteenten.
  • De grote kracht waarmee de waterval zich naar beneden stort is verklaren door de aanzienlijke breedte van de Athabasca River en de relatief smalle doorgang waar het water zich overheen stort.
  • Athabasca Falls is de thuisbasis van vele soorten vegetatie zoals bomen, korstmossen en andere mossoorten, evenals de Canyon sprite, een vogel.
  • Het water van de Athabasca Falls kan, ondanks de enorme stroomsnelheid, bevriezen in de winter. Het vormt dan indrukwekkende ijsstructuren. Ook in de winter is Athabasca Falls dus zeker een bezoekje waard!

 


Dit bericht is woensdag 23 december 2015 op 10:14 geplaatst en getagd met:, , , Bijzondere plekken Oost-Canada, Blogs.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »