Ann of Green Gables, Prince Edward Island - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Ann of Green Gables, Prince Edward Island

Toen de roman van Anne of Green Gables werd gepubliceerd in 1908, konden de meeste mensen alleen maar dromen van een bezoek aan de magische omgeving waarin zich dit verhaal afspeelt. Het boek over Ann of Green Gables werd populair over de hele wereld.

Waarschijnlijk heeft vrijwel niemand van de miljoenen lezers ooit maar het idee gehad dat dit verhaal zich afspeelde op het kleine Prince Edward Island in Canada. Ze zullen zich zelfs hebben afgevraagd of het überhaupt wel een echte plaats is geweest. Welnu, dat is het! En inmiddels hebben miljoenen fans van over de hele wereld de reis naar PEI gemaakt om een bezoek te brengen aan de sprookjesachtige omgeving waar Anne haar avonturen meemaakte en waar de schrijfster Lucy Maud Montgomery’s haar inspiratie vandaan haalde.

Anne of Green Gables in PEI

Het Anne of Green Gables huis is gelegen in Cavendish in het National Park Prince Edward Island.  Elk jaar trekt het Green Gables huis honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld. In aanvulling op het Green Gables huis, zijn er op het eiland diverse musea en locaties die de bezoekers meer vertellen over Anne en de auteur Montgomery. Jaarlijks passeert de populaire musical van het verhaal de revue op het Charlottetown Festival in de zomer.

Van mei tot oktober kunnen bezoekers de verschillende historische plaatsen van Anne of Green Gables bezoeken. De georganiseerde rondleidingen benadrukken het erfgoed van het gebied en geven uitleg over de verschillende locaties. En natuurlijk zijn de bezoekers van het Anne of Green Gables huis van harte welkom om de Haunted Woods en de Balsam Hollow paden te bezoeken, zoals deze zijn beschreven in het boek.

Leuke feiten omtrent Anne of Green Gables

  • Bij de publicatie van het boek in 1908 was het boek onmiddellijk een groot succes. In de eerste vijf maanden werden reeds negentienduizend exemplaren verkocht.
  • Tijdens het eerste jaar werden er tien drukken verkocht en in 1909 werd het boekt vertaald in het Zweeds.
  • Wereldwijd zijn er tegenwoordig meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht in meer dan twaalf talen.
  • De term “Anne van Green Gables” is een geregistreerd handelsmerk en een gezamenlijk eigendom van de provincie Prince Edward Island en de erfgenamen van LM Montgomery.
  • De musical Anne of Green Gables werd in 1965 geïntroduceerd in Charlottetown als onderdeel van het Charlottetown Festival. Tegenwoordig is het de langstlopende musical in Canada en wellicht in de wereld.
  • Jaarlijks bezoeken meer dan 125.000 mensen de Green Gables Heritage Place bij LM Montgomery Cavendish National Historic Site.

Anne of Green Gables en Japan

De auteur Montgomery werd opgenomen in het Japanse onderwijsprogramma in 1952. Hiervoor is een bijzondere oorzaak.

In 1939 verliet Miss Shaw Japan. Zij was destijds een missionaris uit New Brunswick. Zij gaf haar vriendin Hanako Muraoka haar gewaardeerde exemplaar van Anne van Green Gables. Stiekem vertaalde haar vriendin de tekst Montgomery’s boek in het Japans. De titel was Akage No Anne (Anne met het rode haar).

Toen de Tweede Wereldoorlog eindigde en ambtenaren op zoek waren naar aanstootgevende westerse literatuur op scholen om deze te verbannen, bracht Muraoka haar vertaling uit van Anne of Green Gables. Sindsdien is Anne een deel van de Japanse cultuur geweest met haar exotische rode haar en komische openhartigheid.

Tegenwoordig is er zelfs een Anne Academie in Japan, er zijn nationale fanclubs en een school voor verpleegkundigen met de bijnaam “The Green Gables School of Nursing”, een zusterschool van de Prince Edward Island University School of Nursing.

Duizenden Japanners komen elk jaar naar Prince Edward Island om aan de oorspronkelijke cultuur te snuffelen. Toen het Green Gables House in 1997 in brand vloog stuurde de Japanse regering direct geld voor het herstel van het huis. Er is dus een nauwe verbintenis tussen de Japanse bevolking het een klein, maar zeer sterk stukje Canadese cultuur.

Bekijk hier een videofragment van Anne of Green Gables


Dit bericht is donderdag 11 februari 2016 op 13:48 geplaatst en getagd met:, , , , Bijzondere plekken Oost-Canada, Blogs.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »