Algemene voorwaarden camperhuur Canada| Candareizen.eu
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Algemene voorwaarden camperhuur Canada

Algemene voorwaarden camperhuur Canada

Algemene voorwaarden camperhuur Canada 2018

Huurtarief
De dagprijs varieert per seizoen. De dag van inleveren wordt niet meegerekend als huurdag.

Voorovernachting 
Na een trans-Atlantische vlucht is een voorovernachting verplicht.

Leeftijd/ rijbewijs 
Minimum leeftijd van de bestuurder is 25 jaar en moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Internationaal rijbewijs is niet nodig.

Benzine 
Benzine is voor eigen rekening. Meestal ontvangt men de camper met een volle tank en dient men de camper weer met een volle tank in te leveren.

Borgsom 
Cad$ 7500,-. Indien een CDR-verzekering is afgesloten Cad$ 500,- , Ter plaatse te voldoen per creditcard. De verhuurmaatschappij behoudt zich het recht voor om uw creditcard te belasten voor het bedrag van uw borgsom. Indien na inleveren van de camper geen schade is, dan wordt dit bedrag weer op uw creditcard gerestitueerd. Het kan enige tijd duren voordat het bedrag weer op uw creditcard is bijgeschreven. Canadareizen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het koersverschil.

Openingsdagen en openingstijden
De verhuurstations zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. Zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur. Alle verhuurstations zijn op zondags gesloten m.u.v. het verhuurstation in Vancouver wat ook op zondags geopend is van 09.00 uur-15.00 uur.

Pick-up en drop-off
Op de verhuur dag dien je contact op te nemen met het verhuurbedrijf i.v.m. de gratis transfer. De camper is beschikbaar tussen 09.00-15.00 uur. Op de laatste dag camper inleveren tussen 09.00-12.00 uur. Indien je de camper te laat inlevert geldt er een boete per uur wat kan oplopen tot een volledige huurdag. De boete kun je uitrekenen door de dagprijs van de camper te delen door 4.

 

One-way rentals (14 etmalen minimum camperhuur):

Ophalen—Inleveren

 • Vancouver-Calgary $ 500
 • Calgary-Vancouver $ 750
 • Toronto-Halifax $ 900
 • Halifax-Toronto $ 900

Northern Surcharge
Er is geen toeslag voor het rijden in Yukon, Northwest Territories, Alaska en de Nunavut Territories, indien dit bij boeking is opgegeven.

Annuleringskosten
Na bevestiging en tot 46 dagen voor vertrek 10% van de huursom met een minimum van Cad$100,-. Van 45 dagen tot 15 dagen voor vertrek 20% van de huursom met een minimum van Cad$ 500,-.; van 14 dagen tot 1 dag voor vertrek 80% van de huursom met een minimum van Cad$ 1000,-; op de dag van vertrek of No-Show 100% + lokale belastingen. Bij een One Way rental gelden bovenstaande annuleringskosten en een toeslag van Cad$ 200,-.

Achterlatingskosten
Indien u de camper bij een ander verhuurstation wordt ingeleverd, worden er achterlatingskosten berekend. Calgary-Vancouver Cad$ 700,-; Vancouver-Calgary Cad$ 500,-; Toronto-Halifax v.v. Cad$ 900. De achterlatingskosten zijn exclusief lokale belastingen. De minimale huurperiode voor een “One Way rental” is 14 dagen.
De achterlatingskosten kunt u vooraf reeds voldoen en deze wordt omgerekend tegen de koers op moment van reserveren.

De camperhuur is inclusief basisverzekering van Cad$ 5.000.000,- met een eigen risico van Ca$ 7500,- per schadegeval, in geval van diefstal, auto-ongeluk, vandalisme en brand (geen persoonlijke bezittingen), schade aan de banden, ruitschade, aanrijding met dieren, schade ontstaan door het achteruit rijden van de camper, weersinvloeden (o.a. hagel, storm, overstroming), schade aan het interieur en vervanging van verloren campersleutels of sleutels die in de camper worden vergeten en alle overige schade dit ter beoordeling van camperverhuurder.

Indien CDR-verzekering ad Cad$ 25,- per dag (max. Cad$ 750,- per huur) is afgesloten wordt bovengenoemd eigen risico teruggebracht tot Cad$ 500,- per schadegeval. Bij het afsluiten van een extra CDR-Plus Ca$ 10,- per dag (kan alleen in combinatie met een CDR verzekering) wordt het eigen teruggebracht naar Ca$ 0,-. Medebestuurders dienen altijd op de huurovereenkomst te worden vermeld.
De dekking van de verzekering vervalt geheel bij het rijden onder invloed van drank, drugs, schade ontstaan door een bestuurder die niet op het huurcontract vermeldt staat of niet de leeftijd van 21 jaar heeft, schade onstaan door verkeerde benzine te tanken, nalatigheid bij het controleren van de vloeistoffen (o.a. water, oliepeil) en bandenspanning, schade door oververhitting van remmen, versnelling en motor, schade ontstaan door het rijden in “verboden”gebied (zie rijrestricties) en schade aan de boven- en onderkant van de camper en overige schade dit ter beoordeling van camperverhuurder.
U bent niet verzekerd voor schade aan persoonlijke eigendommen en lichamelijk letsel. Hiervoor dient u een goede reisverzekering af te sluiten.

Lees HIER meer over onze verzekeringen.

Indien de gereserveerde motorhome onverhoopt niet beschikbaar is, zal een motorhome uit een hogere categorie beschikbaar worden gesteld. Extra kosten die hier uit voortvloeien (o.a. brandstof, ferry overtocht etc.) worden niet gerestitueerd. Indien slechts een lagere categorie beschikbaar is verplicht de verhuurmaatschappij zich uitsluitend tot terugbetaling van het verschil in huurprijs. Indien op de ingangsdatum geen motorhome beschikbaar is, verplicht de verhuurmaatschappij zich uitsluitend tot vergoeding van de daghuurprijs. Op (gedeeltelijk) ongebruikte vouchers wordt geen restitutie verleend. Evenmin wordt restitutie verleend indien u de motorhome niet heeft kunnen huren vanwege het feit dat u niet over de juiste papieren beschikte.

Rijrestricties
Het is niet toegestaan te rijden in Mexico, Death Valley (1 jun-31 aug), op onverharde en niet publieke wegen en eventuele gebieden die ter plaatse worden vermeld. Tevens is het niet toegestaan om te rijden op de volgende noordelijke wegen:

 • Yukon:
  • Canol Road, North of Ross River
  • Aishihik Lake Road
  • Road between Dease Lake and Telegraph Creek
 • Alaska
  • Dalton Highway (Hwy 11), between Coldfoot and Prudhoe Bay
  • McCarthy Road, between Chitina and McCarthy

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »