Alaska vakantie, reizen Alaska, Alaskaspecialist reis op maat, ALASKA
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • over Alaska

over Alaska

 Alaska vakantie

Staat een Alaska vakantie op je lijst om naar toe te reizen? Dan kan ik je beloven dat je Alaska vakantie helemaal in het teken staat van uitgestrekte bossen, ontelbare gletsjers, zalm vissende beren, een prachtige kustlijn en een hele rijke “wildlife”. Een grote natuur beleving die met geen pen te beschrijven is.

Net als voor al onze andere bestemmingen maken wij jouw Alaska vakantie graag op maat. Een Alaska vakantie kan namelijk niet standaard zijn. Met 20 jaar ervaring krijg je precies die zekerheid die je nodig hebt voor een fantastische uit gebalanceerde Alaska vakantie. Een op maat reis die precies aan sluit bij je wensen. Maak daarom een afspraak bij ons op kantoor (010-7144450 vraag even naar Manuel), dan stippelen we samen je Alaska vakantie uit op de kaart. Einde van het gesprek weet je precies wat de kosten zijn en wanneer je kunt vertrekken.
Kijk hier vast voor al onze autorondreizen Alaska. Deze Alaska reizen dienen puur ter inspiratie.

VERDER OVER ALASKA

Wat je waarschijnlijk nog niet wist is dat Alaska pas sinds 1867 Amerikaans grondgebied is, voorheen hoorde het tot de Russische Federatie. De Amerikanen betaalden 7,2 miljoen dollar voor het gebied. Het was een goede koop want de Russen dachten dat het niet meer waard was, maar de bodem zat vol te goud, olie en steenkool.

TIP: ALASKA VAKANTIE HIGHLIGHTS

De highlights waarvoor je naar Alaska komt zijn de nationale parken, het wildlife, de toren hoge fjorden en de goudzoekerscultuur.
Bijvoorbeeld McCarthy in het zuidoosten van Alaska. Een dorp, met 40 huizen, dat op 10 minuten rijden ligt van de Kennicott koper mijnen. In de mijnen werd in de jaren 20 en 30 koper gewonnen. Een bezoek aan McCarthy is dan ook een absolute must aan je Alaska vakantie.

McCarthy Road

De weg naar McCarthy (McCarthy road) is voor het grootste gedeelte van aangestampt zand en gravel gemaakt, maar in prima conditie om met je eigen auto overheen te rijden. Wil je een korte indruk krijgen van McCarthy, bekijk de trailer van ” The Edge of Alaska”. Bekijk hier de trailer van 5 minuten.,
Vaak wordt een Alaska vakantie gecombineerd met de Yukon (Canada). De voornaamste weg is de Alaska Highway, de hoofdweg (gravel road) die Alaska met de Yukon verbindt.

SEIZOENEN, WEER EN KLIMAAT IN ALASKA

Alaskaanse weer is onderhevig aan talloze invloeden zoals; luchtstromen, zeestromen en gebergten. Door deze factoren is het lastig een duidelijk klimaatschets te geven. In de verschillende regio’s van Alaska kan het weer verschillend zeer uiteen lopen. Hieronder een korte beschrijving van de regio’s in Alaska en hun weertype.

Zuidoosten (Alaskan Panhandle):
Het klimaat in de Alaskan Panhandle is het warmste, natste en meest gematigde weertype. Een groot deel van dit gebied is gematigd regenwoud. Er zijn milde temperaturen in de winter en veel neerslag gedurende het hele jaar.

Zuiden (regio Anchorage):
Onder invloed van de zee heerst hier een mild klimaat. Tevens ligt het in de luwte van de noordelijker gelegen bergen, waardoor de koude poollucht hier nauwelijks kan doordringen.

West-Alaska:
Het subarctische zeeklimaat in het zuidwesten en het continentaal subarctische klimaat verder naar het noorden, zorgen voor gematigde temperaturen die naar het noorden toe lager worden.  Hier varieert de hoeveelheid neerslag per regio enorm. Zo krijgt de noordelijke kant van het Seward schiereiland nauwelijks de jaarlijkse hoeveelheid neerslag die in een gemiddelde woestijn valt, terwijl sommige locaties elders in het westen ruim tien maal zoveel jaarlijkse neerslag krijgen.

Binnenland van Alaska:
Het klimaat in het binnenland van Alaska is extreem en typisch een voorbeeld van een continentaal subarctisch klimaat. De heetste maar ook de  koudste temperaturen in Alaska komen voor in deze regio met Fairbanks als middelpunt. Tijdens de zomers bereiken de temperaturen wel 34 °C, terwijl in de winter de temperatuur kan zaken naar -45 °C. Neerslag valt er niet veel. Maar de neerslag die er valt, valt tijdens de zomer.

Noord-Alaska:
Het klimaat in het noorden van Alaska is wat je verwacht voor een gebied ten noorden van de poolcirkel. Het arctische klimaat zorgt voor lange, zeer koude winters en korte, koele zomers. Zelfs in juli komt de lage temperatuur nauwelijks boven nul en elke maand van het jaar kan hier sneeuw vallen. Een Alaska vakantie naar dit gebied is niet zomaar geregeld en vergt dus wat extra voorbereidingen.

FLORA EN FAUNA

Vrijwel niets uit Alaska heeft zoveel aantrekkingskracht als het vele wildlife dat je hier vindt. Zwarte beren, grizzlyberen, elanden, ijsberen, kariboes, berggeiten, bisons en Dall schapen, orka’s; een lange lijst die slechts alleen uit zoogdieren in Alaska bestaat.

Ook vele soorten vogels, zoals de zeearend en het rijke mariene leven voor de kusten van Alaska is geweldig. De machtige Yukon River en de talloze kleinere riviertjes zitten vol zalm, forel en andere vissoorten.

De bevolking leeft in harmonie met de natuur. Dus sta niet raar te kijken als je aankomt in Anchorage, tijdens je Alaska vakantie je elanden in de buitenwijken tegenkomt.

TIP ALASKA VAKANTIE:

Wil je nog steeds een Alaska vakantie op maat? Kijk dan hier voor al onze Alaska reizen en laat je inspireren. Bel 010-7144450 voor het maken van een afspraak bij ons op kantoor zodat we je Alaska vakantie kunnen bespreken!

Manuel en Robbert kunnen als geen ander helpen na hun jaren lange rond zwervingen door deze staat.

ALASKA VAKANTIE; ABSOLUUT DOEN!

 

 

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »