De 9 mooiste wandelroutes in Canada - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Algemeen, Blogs
  • » De 9 mooiste wandelroutes in Canada

De 9 mooiste wandelroutes in Canada

De 8 mooiste wandelroutes van Canada maken slechts een uiterst klein deel uit van de vele duizenden routes die het enorme land te bieden heeft. En misschien zijn het voor jou wel helemaal niet de mooiste wandelroutes. Dat is natuurlijk persoonlijk.

De mooiste wandelroutes in Canada

In onderstaand overzicht hebben we een achttal wandelroutes opgesomd die op zijn minst zeer de moeite waard zijn om te bewandelen.

Sunshine Coast Trail, British columbia

De Sunshine Coast Trail is een maar liefst 180 kilometer lange wandelroute langs de schilderachtige kust van British Columbia. De route loopt door de bergen en langs de prachtigste meren van British Columbia en is een uitdaging voor de echte toegewijde wandelaars.

Het is Canada’s langste cabin-naar-cabin wandelroute. Wandelaars kunnen de route verkennen in wandelingen die in lengte variëren van een paar uur tot een hele dag, maar ook voor een week of langer, waarbij ze overnachten in een van de 12 hutten of op een van de campings langs de wandelroute. Als je 10 tot 12 dagen in de gelegenheid bent, probeer de route dan eens in zijn geheel te wandelen. Je zult er geen spijt van krijgen, want dit juweeltje is een van de mooiste wandelroutes in Canada. Onze reis Sunshine Coast Trail avontuur biedt een prachtige gelegenheid om deze wandelroute te bezoeken.

West Coast Trail, Vancouver Island, British Columbia

Over een afstand van 75 km langs de westkust van Vancouver Island in British Columbia, loopt de wereldberoemde West Coast Trail, een pad dat oorspronkelijk in 1907 werd aangelegd om schipbreukelingen een infrastructuur te geven om de bewoonde wereld te bereiken. Hoewel de route destijds van levensbelang was, is de West Coast Trail tegenwoordig een van de meest populaire wandelroutes van Canada.

De route is voor wandelaars af te leggen in 3 tot 6 dagen. De talloze duizelingwekkende trappen die deel uitmaken van het traject en de camping bij Tsusiat Falls zijn het meest karakteristiek voor deze wandelroute.

Houd tijdens de wandeling een oogje in het zeil voor walvissen die voor de kust zwemmen en vergeet vooral niet wat cash mee te nemen voor een verse lunch bij de Crab Shack, vlakbij Nitnat Narrows.

Chilkoot Trail, British Columbia en Alaska

Tussen het noorden van British Columbia en Alaska loopt een absolute klassieker onder de wandelroutes in Canada. Deze 53 kilometer lange wandelroute is al decennia lang een must voor fervente wandelaars. De route is ooit aangelegd door First Nations en intensief gebruikt door goudzoekers tijdens de Gold Rush. Tegenwoordig is de Chilkoot Trail een meerdaagse wandelroute, die met name door toeristen wordt afgelegd. Het korte seizoen van half juni tot begin september, waarbij je zelfs in juli sneeuw kan verwachten, zal vereisen dat je goed voorbereid op pad moet. De route is dan ook alleen geschikt voor zeer geoefende wandelaars. Vergeet niet je paspoort mee te nemen, aangezien je de grens met de VS moet oversteken.

Berg Lake Trail, British Columbia

Gelegen in Mount Robson Provincial Park, vlakbij de grens tussen British Columbia en Alberta, ligt de 23 kilometer lange wandelroute Berg Lake Trail. Onderweg kom je langs het smaragdgroene meer Kinney Lake en langs de donderende waterval Emperor Falls. In totaal stijgt het traject zo’n 800 meter in hoogte. In de schaduw van de 3959 meter hoge Mount Robson, het hoogste punt voor de Canadese Rockies, zullen prachtige vergezichten je wandeltocht aangenaam verrijken. Met een beetje geluk zie je zelfs grote stukken ijs afkalven van de Mist, Berg of Robson gletsjer.

La Cloche Silhouet Trail, Ontario

In Ontario’s Killarney Provincial Park ligt de heuvelachtige La Cloche Silhouette Trail. Deze wandelroute is met name geschikt voor de echte toegewijde wandelaars. Beginnend in het westen, meandert de route over beboste heuvels, in de richting van de meren Acid Lake en Lumsden Lake. Onderweg moet je een paar beekjes oversteken en je hebt voortdurend de kans om wildlife te spotten.

Tegen het einde van de route kun je genieten van een prachtig uitzicht op de Georgian Bay wanneer je loopt over roze graniet van meer dan een miljard jaar oud.  In het oostelijk deel van de route stijgt het pad richting Den Crack, een pittige wandeling van een dag. De sprankelende witte kwartsiet kliffen zijn het zweet absoluut waard. Met 54 campings (met vergunning) langs de route, is het late najaar de beste tijd om La Cloche te wandelen, zeker door de prachtige kleuren van de bomen en het nachtelijke gehuil van wolven.

Skyline Trail, Alberta

De 42 kilometer lange wandelroute Skyline Trail is het summum wat betreft wandelroutes in Jasper National Park. Deze route meandert meer dan helft van het parcours boven de boomgrens. Stel je erop in dat deze wandelroute een flinke aanslag doet op je atletisch vermogen, want het hoogteverschil dat je gedurende deze wandeltocht overbrugt is zo’n 1200 meter.

Deze wandeling is absoluut de moeite waard. Met een camera in de aanslag zal je vrijwel zeker de gelegenheid hebben om kariboes, beren en wolven op de gevoelige plaat vast te leggen. Op een hoogte van de maximaal 2510 meter zal je de vrijheid en de natuur waarmee je je omgeeft absoluut waarderen.

De Crypt Lake Trail, Alberta

Met verscheidene onderscheidingen is de Crypt Lake Trail een van de meest unieke wandelingen die je ooit zult tegenkomen. In 1981 werd deze beoordeeld als “Canada’s Best Hike”. In 2014 werd de Crypt Lake Trail door National Geographic beoordeeld als een van ‘s werelds 20 meest spannende Trails.

Bij de wandeling hoort ook een 15-minuten durende boottocht over Upper Waterton Lake naar het begin van de wandeling: Crypt Landing. De wandelroute komt langs 4 spectaculaire watervallen: Hell Roaring Falls (op 1 km), Twin Falls (op 3,5 km), Burnt Rock Falls (op 5,6 km) en de Crypte Falls (op 8 km). Een hoogtepunt van de wandeling is voor velen de stalen ladder en de 20 meter lange tunnel  door de berg. Na een korte manoeuvre rond een klif (met kabel voor extra veiligheid), kom je aan bij het prachtige Crypt Lake.

Fundy Trail, New Brunswick

De Fundy Trail langs de kust van New Brunswick aan de Bay of Fundy, is nog relatief onbekend bij het grote publiek. Het is een 42 kilometer lange wandelroute van een vrij zware categorie en in vier dagen te lopen. De talloze uitzichten langs deze wandelroute zullen je menigmaal ademloos laten staren; vergezichten vanaf 100-meter hoge kliffen, de meest krachtige getijdenstromen ter wereld en dichtbeboste gebieden maken deze route tot een van de mooiste van Canada.

De Fundy Trail wordt met klem alleen geadviseerd aan zeer ervaren wandelaars.

Bruce Trail, Ontario

Er zijn mensen die de complete Bruce Trail in Ontario non-stop hebben afgelegd, maar 885 kilometer is een pittige wandeling. Het is logischer een deel van de Bruce Trail te kiezen en daar te gaan wandelen.

Langs de route zijn campings, hotels en Bed & Breakfasts, dus verblijf is altijd wel te regelen. Geniet tijdens de wandelingen van de weelderige Karolingische bossen, de prachtige uitzichten op Lake Ontario in het zuiden en de Georgian Bay in het noorden en de vooral de rust langs Canada’s oudste en langste ononderbroken voetpad. Enkele van de meest afgelegen paden zijn te vinden langs het schiereiland Bruce Peninsula.

Het uitzicht vanaf de Blue Mountains is overweldigend en langs de route bij de hellingen bij Niagara vind je de wereldberoemde wijnhuizen. De liefhebbers van watervallen kunnen zich het best richten op  Iroquoia bij Hamilton. Bewandel de route van de Bruce Trail bij voorkeur in de herfst, wanneer de kleuren van de bomen het meest spectaculair zijn.


Dit bericht is dinsdag 10 november 2015 op 09:57 geplaatst en getagd met:, , , , Algemeen, Blogs.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »