Je reiswensen

7 Bucketlist ervaringen in de Canadese Rockies

De Canadese Rockies zijn in elk seizoen een spectaculaire vakantiebestemming en de lijst met spectaculaire toeristische bestemmingen lijkt oneindig. In dit blog hebben we de beste 7 bucketlist ervaringen in de Canadese Rocky Mountains voor je op een rijtje gezet.

Voor al de 7 bucketlist ervaringen in de Canadese Rockies kan je het best aanvliegen op Calgary. Vanaf daar is het slechts een dik uur rijden voordat je in Banff National Park aankomt. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om op Vancouver aan te vliegen en ook daar in de regio een aantal bucketlist ervaringen op te doen. Hoe dan ook, bereid je voor op een spectaculaire vakantie in de Canadese Rockies.

7 Bucketlist ervaringen in de Canadese Rockies

1.Lopen op een gletsjer

De rit over de Icefields Parkway is al een bucketlist op zich. Knalblauwe gletsjermeren, watervallen, met sneeuw bedekte bergtoppen en gletsjers maken een rit over deze bergsnelweg een ervaring die je nooit meer vergeet. Voeg hier als extra de ervaring aan toe om even op een gletsjer te kunnen lopen. Halverwege de Icefields Parkway ligt het Columbia Icefield Discovery Centre. Van daaruit kan je met een speciale bus de Athabasca gletsjer oprijden. Deze bus met speciale, massieve banden neemt je mee op een steile en rotsachtige helling over het grootste ijsveld van de hele Rocky Mountains, zelfs hartje zomer.

2.Klim een ​​Via Ferrata in Banff

Als je nog geen ervaring hebt met rotsklimmen, voeg deze dan zeker toe aan je bucketlist. Je maakt een begeleide klim op de Via Ferrata in Banff National Park. Via Ferrata is Italiaans voor “ijzeren weg”, een systeem van ijzeren treden en vaste kabels langs een berg of rotswand, speciaal ontworpen om beginnende klimmers in staat stellen om nieuwe hoogtes te bereiken. Mount Norquay bij Banff heeft drie begeleide via ferrata routes, variërend van een 2,5 uur durende klim  tot een zes uur durende route die je meeneemt naar een spectaculair uitzicht aan de oostzijde van de 2.679 meter hoge berg.

3.Yoga brengt je naar nieuwe hoogtes

Doe eens een downward dog op een bergtop in de Canadese Rockies. Per helikopter vlieg je over watervallen en gletsjers langs de Icefields Parkway en vervolgens brengt een gids je via een achteraf pad naar een locatie op een afgelegen bergtop. Daar krijg je een privé yogales.
Als je daar nog niet zen wordt…..zodra je je ‘ulitmate bliss moment’ hebt bereikt, brengt de helikopter je weer terug naar de bewoonde wereld. Je kan een heli-yogatour boeken bij Rockies Heli Canada. Deze tour kan je doen van mei tot half oktober.

4.Maak een ijswandeling door een bevroren kloof

Zowel Banff als Jasper National Park hebben spectaculaire kloven die zijn uitgeslepen door snelstromende rivieren. In de zomer kun je wandelen langs de Johnston Canyon bij Banff of paden door de Maligne Canyon bij Jasper. Zeker in de winter, als de rivieren en watervallen deels zijn bevroren, zijn deze bestemmingen nog spectaculairder dan in de zomer.

5.Bezoek Spirit Island

Het schilderachtige Spirit Island in Maligne Lake is een van de meest gefotografeerde locaties in de wereld en ligt vlakbij Jasper. Toen in 1940 de fotograaf Peter Gales het eiland fotografeerde en tentoonstelde op de Colorama showcase van Kodak in Grand Central Station in New York City, was dat de aanzet voor een enorme bezoekersstroom richting Spirit Island in Maligne Lake. Niet alleen de  boottocht over Maligne Lake is prachtig, ook de weg van Jasper naar Maligne Lake is een prachtige beleving. Medicine Lake, een meer dat je onderweg tegenkomt, heeft een mysterieuze uitstraling en is misschien nog wel mooier. Enjoy the ride!

6. Doe de Glacier Skywalk

Deze attractie is voor de adrenalinejunks. Vlakbij het Columbia Icefield Discovery Centre langs de Icefields Parkway, is de Glacier Skywalk. Deze enorme glazen plaat hangt boven een ruim 300 meter diep ravijn. Bekijk hier een video over de Glacier Skywalk. En? Durf jij het aan?

7.Badderen in Banff Upper Hot Springs

Na al deze bucketlist ervaringen kan je wel wat ontspanning gebruiken. En waar kan je dat beter doen dan in een natuurlijke hot spring? De Banff Upper Hot Springs waren toen ze in 1880 werden ontdekt reeds eeuwen in gebruik door de First Nations. Sinds 1884 worden ze geexploiteerd voor toeristische bezoekers.

Het water in de warme badjes is rijk aan mineralen en brengt het lichaam heerlijk tot ontspanning. Meer warmwaterbronnen in de Canadese Rockies.


Dit bericht is woensdag 9 december 2015 op 06:10 geplaatst en getagd met:, Bijzondere plekken West-Canada, Blogs.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken
Gezinsvakantie Family Mountain Adventure

Vakantiebeurzen 2018

Wij inspireren je graag met onze kennis en persoonlijke reisverhalen. De vakantiebeurs is daarvoor een goede gelegenheid! Heb je interesse in een reis naar IJsland, Canada,
Informatiedagen Canada

INFORMATIEDAGEN – CANADA – ALASKA – PATAGONIË

INFORMATIEDAGEN - CANADA - ALASKA - PATAGONIË Graag nodigen wij jullie uit op ons kantoor te Capelle aan den IJssel voor onze informatiedagen. Tijdens deze

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Canada Reizen Reisbeurzen

Deze reisbeurzen staan op onze agenda

De grote drukte van het hoogseizoen is voorbij en mensen gaan zich weer oriënteren op de reisbeurzen voor hun vakanties van volgend jaar. Het beursseizoen is dus weer

Bekijk nieuwsoverzicht »


Canada en Alaska

Canada en Alaska

In onze brochure en op deze website vind je al onze reizen naar Canada en Alaska. Daarnaast verzorgen wij ook reizen naar Groenland, Faeröer en IJsland.

Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

Lees verder »

Het noorderlicht

Het noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer in Canada

Het weer in Canada

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »