7 Belangrijke tips voor je vakantie naar Canada - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Algemeen, Blogs
  • » 7 Belangrijke tips voor je vakantie naar Canada

7 Belangrijke tips voor je vakantie naar Canada

Wanneer je op vakantie naar Canada gaat, is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Voor zo’n droomreis is het belangrijk dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Om je goed voor te bereiden op je reis hebben we voor jou een lijstje gemaakt met zaken waarmee je zeker rekening moet houden bij je reis naar Canada.

7 Belangrijke tips voor je vakantie naar Canada

Afstanden in Canada

De meeste mensen die voor het eerst naar op vakantie naar Canada gaan, verkijken zich enorm op de afstanden in Canada. Wat op de kaart een klein stukje lijkt, blijkt in werkelijkheid een paar uur rijden. Ook zijn veel wegen in Canada niet van de kwaliteit die we in Nederland zijn gewend, dus een uur rijden betekent niet dat je 100 kilometer kunt afleggen.

Bij de planning staan wij graag onze reizigers terzijde om ze hierover te adviseren. De reisschema’s die wij adviseren stellen je altijd in staat om de omgeving goed in je op te nemen en alle highlights rustig te kunnen bewonderen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je tijdens je vakantie naar Canada alleen maar aan het rijden bent en de helft van deze bezienswaardigheden voorbij rijdt.

Verschillende klimaten

Canada is zo’n enorm land dat je niet eenduidig één klimaat kunt noemen. In het centrale deel, het grootste stuk van het land, heerst een landklimaat, in de Rockies een bergklimaat, aan de oost- en westkust een zeeklimaat en in het noorden koude zeeklimaten en een poolklimaat. In de buurt van de grote meren en rond de Hudson Bay is het klimaat weer grilliger en geeft meer neerslag. Er is dus nogal wat verscheidenheid. En zeker als je je vakantie naar Canada plant, is het belangrijk hiermee rekening te houden. In welk seizoen ga je naar een bepaalde regio? Wij helpen je graag met advies.

Seizoen

Net zoals bij de klimaten is het belangrijk om te weten hoe de seizoenen in elkaar steken in Canada. Je wilt natuurlijk niet dat je vakantie naar Canada wordt bedorven omdat je voor het verkeerde seizoen hebt gekozen. Of was je maar twee weekjes later gegaan, zodat je de prachtige gletsjermeren niet in het ijs had aangetroffen.

De seizoenen in Canada lopen net als de vele klimaten nogal uiteen. Met uitzondering van de kuststreken zijn de overgangsseizoenen zoals herfst en lente van vrij korte duur en in sommige jaren kan de winter zomaar in twee tot drie weken tijd overgaan in de zomer. Zo geldt dat ook voor de herfst. Het vallen van de blaadjes kan in sommige gebieden zoals de Rockies, gepaard gaan met de eerste sneeuwbuien van de winter, terwijl andere gebieden profiteren van een heerlijke Indian Summer. Met name in de bergen, en zeker in de hoger gelegen delen, kan het weer zomaar omslaan. Het is dus altijd belangrijk, zeker in de bergen, om goed voorbereid op pad te gaan.  Pas hier je kleding en uitrusting dus op aan.

ETA formulier

Vanaf maart 2016 zijn alle reizigers naar Canada verplicht een ETA-formulier aan te vragen. Net zoals het ESTA-formulier verplicht is voor reizigers die naar de VS vliegen, heeft Canada het ETA-formulier in het leven geroepen. Een eenmalige aanvraag volstaat om in het vervolg [probleemloos naar Canada te kunnen reizen. Lees hier alle relevantie informatie over het ETA-formulier.

Bezoek de gletsjermeren

De beroemde blauw gekleurde gletsjermeren in de Rocky Mountains zijn wellicht een van de grotere trekpleisters voor de mensen die naar Canada reizen. Het is een teleurstelling wanneer deze meren half leeg staan (gebrek aan smeltwater door aanhoudende vorst hoger in de bergen) en nog onder een dikke laag ijs liggen. Wat is nu de beste tijd van het jaar om deze gletsjermeren te bewonderen?

Zoals gezegd kunnen de herfst en lente erg kort zijn. Zo gaat dat ook met het smelten van het ijs. Wanneer je eind mei, begin juni de blauwe meren wilt zien, kan het zomaar dat je te ongeduldig bent geweest. Twee weken later kan al het ijs en de sneeuw plots zijn verdwenen. Wanneer je tussen half juni en half september de Rockies intrekt, ben je zeker dat je de prachtige blauwe meren ijsvrij aantreft. De mooiste periode is echter wel juli-augustus. Dan is de hoeveelheid smeltwater op zijn maximum en wordt dus het meeste gletsjergruis meegevoerd naar de meren waar het de prachtige kleuren veroorzaakt.

Inside Passage

Alleen de term Inside Passage, de veilige scheepvaartroute langs de kust van Vancouver naar Alaska, is voor velen reeds een magische naam. De schitterende vaarroute voert tussen vele eilandjes door, langs steile kliffen en door oerwouden. Kortom, zo’n beetje de mooiste stukken van de kustlijn van Canada. Zo’n geweldige route spreekt dan ook erg tot de verbeelding.

Waar echter veel mensen geen rekening mee houden is de invloed van de oceaan op het weer in deze regio. Wanneer de ferry vertrekt vanaf Vancouver Island of vanaf Vancouver City/Seattle, is er altijd een reëel risico dat de ferry de zeemist invaart en daar kilometers verderop pas weer uitkomt. Ook kan het dat je zo 8 of meer uur door de stromende regen vaart.

Calculeer dit risico in als je deze tocht toch wilt afleggen. Als het goed weer is maak je echter een geweldige tocht langs een van de mooiste stukken Canada, een tocht die je nooit meer zal vergeten.

Ga goed voorbereid op pad

Neem voorzorgsmaatregelen als je op pad gaat met je huurauto of camper, zeker in het noorden van Canada, in bijvoorbeeld Yukon of Northwest Territories. De afstanden zijn enorm en je hebt niet, net zoals in Nederland, op elke straathoek een winkel of tankstation. Ook zijn er regio’s waar je met je telefoon geen bereik hebt.

Canadezen zijn bijzonder behulpzaam, maar ga liever goed voorbereid op pad. Zorg dat je altijd een minstens halfvolle tank hebt en over voldoende proviand beschikt.

Om je vakantie naar Canada tot een succes te maken, helpen we je graag deze zo optimaal mogelijk voor te bereiden. Ben je meer avontuurlijk ingesteld? Ook dan hebben we veel tips om het mooiste uit je vakantie te halen! Neem dan even contact met ons op.


Dit bericht is donderdag 11 februari 2016 op 10:08 geplaatst en getagd met:, , , , Algemeen, Blogs.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »