6 Redenen om op vakantie naar Newfoundland te gaan - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Algemeen, Blogs
  • » 6 Redenen om op vakantie naar Newfoundland te gaan

6 Redenen om op vakantie naar Newfoundland te gaan

Een vakantie naar Newfoundland is absoluut de moeite waard als je van natuur houdt, maar ook cultuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. De meest oostelijke provincie van Canada wordt ook wel Canada’s “The Rock” genoemd. Het eiland dat noordoostelijk ligt van Cape Breton, Nova Scotia, is een schitterend ruig eiland met een adembenemende natuur, steile kliffen en de vriendelijkste Canadezen van het hele land. En dat is geen grap, want vraag er maar naar aan elke willekeurige Canadees.

De hoofdstad van Newfoundland is St. John’s en ligt op dezelfde breedtegraad als Parijs in Europa. De stad heeft slechts 181.000 inwoners. De hele provincie heeft een oppervlakte van ruim twee keer die van Nederland. Totaal wonen er 485.000 mensen, heel dun bevolkt dus.

6 Redenen om op vakantie naar Newfoundland te gaan

1. De prachtige en ruige landschappen en wildlife

Met meer dan 29.000 kilometer ongerepte kustlijn, is er heel wat te verkennen voor toeristen die op vakantie naar Newfoundland gaan. De 265 kilometer lange East Coast Trail biedt toegang tot maar liefst 32 historische gemeenschappen langs de Atlantische kustlijn. De vele wandelpaden die langs de kust liggen zijn er in verschillende niveaus, variërend van beginnersniveau tot gevorderd of vergevorderd.

Vanaf de East Coast Trail is het eenvoudig wildlife te spotten. Wanneer je in het late voorjaar, begin zomer op vakakantie naar Newfoundland gaat, heb je de grootste kans walvissen te kunnen spotten, aangezien jaarlijks zo’n 10.000 bultruggen langs dit gebied migreren. Langs de kust zijn diverse lokale ondernemers die whale watching tours aanbieden.

Papegaaiduikers sieren in de zomers veelal de rotsen langs de grillige kustlijn van Newfoundland, maar met ruim 350 andere soorten vogels is deze provincie zeker een paradijs voor vogelspotters.

Wie wil er nou geen ijsbergen in zijn achtertuin? Met een uitzicht op Iceberg Alley is Newfoundland een uitstekende plaats om ijsbergen te spotten. De beste tijd is in de lente en de vroege zomer, dus mei en begin juni. Er bestaan zelfs mogelijkheden om per boot of per kajak de soms wel 10.000 jaar oude ijsbergen van nabij te bekijken.

2. Rijke historie

De vroegste gedocumenteerde geschiedenis van Newfoundland gaat 9.000 jaar terug. De eerste Maritime Archaïsche Indianen maakten 7.500 jaar geleden een begrafenisheuvel op Newfoundland die bekend staat als de oudste van Noord-Amerika.

Leif Erickson en zijn Vikingen landden rond het jaar 1000 op ‘The Rock’ en bouwden er bouwden er de eerste Europese nederzetting in L’Anse aux Meadows. Vijfhonderd jaar later in 1497, gooide ontdekkingsreiziger John Cabot het anker uit in Bonavista om de Nieuwe Wereld te ontdekken.

3. De charmantste Canadese provincie

De derde reden om op vakantie naar Newfoundland te gaan is de charme van het eiland. Maritieme kustplaatsjes hebben altijd een bepaald soort charme over zich. Het schilderachtige Trinity aan de oostkust van het eiland is zo’n dorpje. Kleurige kleine huisjes die fel afsteken tegen wolkenluchten en de diepblauwe kleur van de oceaan, geweldig!

Het eiland is bezaaid met oude gebouwen uit de achttiende en negentiende eeuw en regelmatig staan er kleine, oude vuurtorens. Het is lastig om niet verliefd te raken op Newfoundland.

4. Newfoundland is excentriek

Newfoundland heeft als enige deeltje van de wereld, excentriek als het is, een eigen tijdzone, ook wel bekend als Newfoundland Time. Het is er een half uur later dan de Atlantische tijd.

Hoewel de voertaal vooral Engels is, hebben de ‘Newfies’ onder invloed van het koloniale tijdperk talloze Franse, Ierse woorden in de taal geintegreerd, maar ook termen van de oorspronkelijke bevolking. Dit verklaart mede de diverse Franstalige plaatsnamen die voorkomen op het eiland, waaronder Channel-Port aux Basques, de plaats waar je met de veerboot aankomt.  Met een populatie van slechts 510.000 inwoners worden er in Newfoundland meer variaties van het Engels gesproken dan waar ook ter wereld.  Er is zelfs een woordenboek Newfoundland English om misverstanden uit de wereld te helpen!

5. Bijna nergens ter wereld ontmoet je zúlke vriendelijke mensen

De inwoners van Newfoundland staan bekend om hun vriendelijkheid. Ze zijn zelfs zo vriendelijk dat veel Canadezen van elders er grappen over maken. Ga je per ongeluk op iemands voet staan? De Newfie zal zich verontschuldigen dat hij zijn voet op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was.

Maar alle gekheid op een stokje, de Newfoundlanders zijn buitengewoon sociaal, belangstellend, behulpzaam en vriendelijk. Je voelt je eigenlijk nooit niet-welkom.

6. Stappen in Newfoundland??

De Newfoundlanders staan in andere delen van Canada bekend als ‘bierdrinkende vissers die veel te vriendelijk zijn’. Natuurlijk is dat stereotype volledig uit zijn verband gerukt, maar dat neemt niet weg dat de Newfoundlanders zeker wel gezellige stappers zijn en wel van een feestje houden.

Zelfs voor de niet-stappers onder ons, is het heel leuk je eens een avondje in het uitgaansleven van St. John te begeven. De hoofdstad St. John heeft van alle kustprovincies namelijk veruit de meeste en gezelligste uitgaanslocaties. George Street in het centrum van St. John’s heeft meer cafés en bars per hoofd van de bevolking dan enige andere straat in heel Noord-Amerika.


Dit bericht is donderdag 11 februari 2016 op 08:08 geplaatst en getagd met:, , Algemeen, Blogs.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »